Τι τύπο μαλλιών έχω; Ένας ολοκληρωμένος οδηγός για να βρεις τα κατάλληλα προϊόντα για τα μαλλιά σου

Τα μαλλιά μας είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της εμφάνισής μας και συχνά μας προσδίδουν έξτρα αυτοπεποίθηση.

Όλες και όλοι θέλουμε να έχουμε πλούσια, ζωντανά και λαμπερά μαλλιά, για αυτό προσπαθούμε να τους δίνουμε την φροντίδα που απαιτούν.

Παρόλα αυτά, ένα βασικό λάθος που κάνουμε είναι η επιλογή προϊόντων περιποίησης για τα μαλλιά χωρίς να γνωρίζουμε αν το προϊόν που αγοράζουμε είναι κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών τους.

Εσύ ξέρεις τι τύπο μαλλιών έχεις και ποια είναι τα ιδανικά προϊόντα για εσένα;

Πάμε να δούμε παρακάτω αναλυτικά όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τους διαφορετικούς τύπους μαλλιών που υπάρχουν, ώστε να είμαστε σε θέση να επιλέξουμε το σαμπουάν, τη μάσκα, το conditioner και τις τεχνικές styling που ταιριάζουν στα δικά μας μαλλιά, χωρίς να τα καταστρέφουμε.

Από τι καθορίζονται οι τύποι των μαλλιών;

Γενικά, ο τύπος του μαλλιού καθορίζεται από παράγοντες που έχουν να κάνουν με την ποιότητα της τρίχας. Εκτός δηλαδή από τις προφανείς διαφορές (ίσια μαλλιά, σγουρά, σπαστά, σκούρα, ξανθά κλπ), υπάρχουν διαφορές στη δομή της τρίχας του κάθε ανθρώπου.

Το εξωτερικό στρώμα στη δομή της τρίχας ονομάζεται επιδερμίδα. Όταν η επιδερμίδα είναι υγιής, τότε τα μαλλιά είναι λεία και έτσι φαίνονται δυνατά, ζωντανά και υγιή.
Όταν η επιδερμίδα είναι κατεστραμμένη, τότε τα εξωτερικά τοιχώματα ανασηκώνονται, εκθέτοντας το εσωτερικό της τρίχας σε βλάβες.

Με λίγα λόγια, η επιδερμίδα αποτελεί την ασπίδα της τρίχας. Όταν δεν δίνουμε στα μαλλιά μας τη σωστή φροντίδα, η ασπίδα αυτή υποχωρεί και έτσι τα μαλλιά μας χάνουν τη ζωντάνια τους.

Τι καθορίζει όμως το πόσο ανυψωμένες είναι οι επιδερμίδες των μαλλιών; Το πορώδες της τρίχας!

Τι είναι το πορώδες των μαλλιών;

Το πορώδες των μαλλιών είναι ουσιαστικά η ικανότητα της τρίχας να απορροφά και να συγκρατεί την υγρασία.

Με άλλα λόγια, είναι πρακτικά το επίπεδο ανύψωσης των στρωμάτων της επιδερμίδας και διακρίνεται σε 3 τύπους.

Αν μάθετε το πορώδες του μαλλιού σας, θα είναι πολύ εύκολο να επιλέγετε τα σωστά προϊόντα φροντίδας για αυτά. Πάμε να δούμε τους τρεις τύπους πορώδους και τα χαρακτηριστικά τους.

Ποιοι είναι οι τρεις τύποι πορώδους μαλλιών και πως να τους ξεχωρίσετε
Ανάλογα με τον βαθμό ανύψωσης της επιδερμίδας της τρίχας, διακρίνονται οι εξής τύποι πορώδους:

Χαμηλό πορώδες μαλλιών


Στα μαλλιά με χαμηλό πορώδες, οι επιδερμίδες των τριχών εφάπτονται εντελώς πάνω στο φλοιό, το εσωτερικό δηλαδή στρώμα της τρίχας. Τα μαλλιά είναι ίσια, λεία και ομαλά, χωρίς φριζάρισμα.

Πώς θα καταλάβεις αν έχεις μαλλιά χαμηλής πόρωσης;

Στην κατηγορία αυτή, ανήκουν τα μαλλιά που φαίνονται και είναι στην αφή και την όψη, λεία, βαριά, χωρίς καθόλου φυσικό όγκο. Συνήθως συναντώνται σε γυναίκες της Ασίας που έχουν πολύ ίσια, μαύρα μαλλιά.

Αν τα μαλλιά σου έχουν χαμηλό πορώδες, τότε δεν έχεις θέματα με πιτυρίδα, φριζάρισμα και σπάσιμο της τρίχας (π.χ. έντονη ψαλίδα).

Παρόλα αυτά, εκτός από αυτά τα -σχετικά θετικά- χαρακτηριστικά, το αρνητικό της χαμηλής πόρωσης είναι ότι τα μαλλιά δεν συγκρατούν εύκολα κανένα είδος styling, με αποτέλεσμα οι μπούκλες και άλλα πιο περίτεχνα χτενίσματα να μην διαρκούν. Για τα μαλλιά χαμηλής πόρωσης, ιδιαίτερα ευεργετικές είναι οι βιταμίνες A και E, η αλόη και το βούτυρο καριτέ.

Ποια είναι τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης για μαλλιά με χαμηλό πορώδες;

Ιδανική επιλογή για να φροντίζεις κατάλληλα τα μαλλιά σου με χαμηλό πορώδες είναι το σαμπουάν smart volumizing της Evialia για όγκο και λάμψη.

Η πανθενόλη, η αλόη και οι 4 βιταμίνες που περιέχει ενισχύουν την φυσική στιλπνότητα της τρίχας, κάνουν τα μαλλιά πιο δυνατά και αποτρέπουν την τριχόπτωση, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να έχουν περισσότερο όγκο και κίνηση.

Συνδυαστικά, με την κρέμα μαλλιών Evialia Smart 10 leave-in conditioner, θα δεις άμεσα διαφορά στην μορφή των μαλλιών σου. Το έλαιο αργκάν και τα εκχυλίσματα βαμβακιού θα αναζωογονήσουν την τρίχα σου και θα δώσουν παραπάνω λάμψη και δομή στα μαλλιά, ενώ η ειδική φόρμουλα του Smart 10 θα σε βοηθήσει να δώσεις διάρκεια στο χτένισμά σου.

Μεσαίο πορώδες μαλλιών


Όταν μιλάμε για μαλλιά μεσαίου πορώδους, σημαίνει ότι οι επιδερμίδες των τριχών είναι σχετικά ανυψωμένες. Άρα τα μαλλιά είναι πιο ξηρά από την πάνω κατηγορία.

Πώς θα καταλάβεις αν έχεις μαλλιά μεσαίας πόρωσης;

Τα μαλλιά με μεσαίο πορώδες είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος σε όλο τον κόσμο, άρα πιθανόν να ανήκεις κι εσύ σε αυτήν την κατηγορία.

Σε γενικές γραμμές, τα μαλλιά είναι σχεδόν κυματιστά, λίγο ξηρά και σε συνθήκες υγρασίας φριζάρουν. Η πιτυρίδα και η ευθραυστότητα της τρίχας είναι πολύ συχνά αλλά το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στη λιπαρότητα του τριχωτού της κεφαλής, όσο και στις άκρες που είναι ξηρές χωρίς ελαστικότητα.

Στην αφή, τα μαλλιά μεσαίας πόρωσης δεν είναι τόσο ομαλά και λεία, όσο τα μαλλιά χαμηλού πορώδους. Είναι περισσότερο τραχιά και το χρώμα εξασθενεί λόγω της ξηρότητας.
Μερικά βοηθητικά συστατικά για μαλλιά μεσαίας πόρωσης είναι το έλαιο jojoba, το έλαιο macadamia, το έλαιο αβοκάντο και το έλαιο argan.

Ποια είναι τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης για μαλλιά με μεσαίο πορώδες;

Για τα δικά σου μαλλιά με τρίχα μεσαίου πορώδους, το σετ αναδόμησης μαλλιών με κερατίνη και λάδι macadamia, χωρίς parabens και οινόπνευμα, είναι η καλύτερη επιλογή. Το σετ περιλαμβάνει το ειδικό σαμπουάν, την θαυματουργή μάσκα μαλλιών και το serum αναδόμησης της ίδιας σειράς.

Η κερατίνη, η προβιταμίνη Β5 και το macadamia oil των προϊόντων είναι ο τέλειος συνδυασμός για να ενυδατώσεις την τρίχα και να την προστατέψεις από τη λιπαρότητα και το φριζάρισμα.

Και το καλύτερο; Τα μαλλιά σου μετά την χρήση θα μυρίζουν πραλίνα φουντουκιού!

Υψηλό πορώδες μαλλιών

Όσον αφορά τα μαλλιά υψηλούς πορώδους, σε αυτά οι επιδερμίδες των τριχών είναι πολύ ανυψωμένες, με αποτέλεσμα να μην συγκρατείται καθόλου υγρασία στο εσωτερικό τους.

Πώς θα καταλάβεις αν έχεις μαλλιά υψηλής πόρωσης;

Αν τα μαλλιά σου είναι πολύ εύθραυστα, φθαρμένα, σκληρά και τραχιά, τότε το πιθανότερο είναι να έχεις μαλλιά υψηλής πόρωσης.

Το υψηλό πορώδες εντοπίζεται κατά κύριο λόγο σε σγουρά μαλλιά τα οποία σπάνε και πέφτουν πολύ εύκολα.

Παράλληλα, λόγω της ξηρότητας τους δεν φαίνονται καθόλου λαμπερά, ενώ το φριζάρισμα είναι καθημερινό πρόβλημα. Τα μαλλιά υψηλής πόρωσης, όπως είπαμε και παραπάνω, αν και απορροφούν γρήγορα και εύκολα το νερό, το ίδιο άμεσα το χάνουν, για αυτό δεν είναι ποτέ σωστά ενυδατωμένα εκ του φυσικού τους.

Ποια είναι τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης για μαλλιά με υψηλό πορώδες;

Για την περιποίηση των μαλλιών υψηλού πορώδους, σημαντικό είναι να χρησιμοποιούμε προϊόντα που προσφέρουν ενυδάτωση και λάμψη στην τρίχα. Για αυτό, αν τα μαλλιά σου ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, σου προτείνουμε το ευεργετικό σετ αναδόμησης μαλλιών με λάδι ελιάς.

Παρέχει ολοκληρωμένη θεραπεία για θαμπά, ξηρά και απείθαρχα μαλλιά. Το σαμπουάν περιποίησης, η μάσκα μαλλιών και το ειδικό serum που περιέχονται στο σετ, αποτελούν το μυστικό για μοναδική θρέψη, απαλότητα και ενυδάτωση που διαρκεί.

Το λάδι ελιάς, η κερατίνη και η προβιταμίνη Β5 των προϊόντων μεταμορφώνουν τα άτονα και ξηρά μαλλιά, σε μαλλιά ανάλαφρα γεμάτα λάμψη και υγεία.

Εσύ γνωρίζεις το πορώδες των μαλλιών σου;

Η φροντίδα των μαλλιών μας είναι διαδικασία απαραίτητη για να τα διατηρήσουμε ζωντανά και υγιή.

Για να επιλέξεις όμως τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης μαλλιών, χρειάζεται πρώτα να γνωρίζεις κάποια βασικά πράγματα για το πορώδες του μαλλιού σου.

Συμβουλεύσου τον κομμωτή σου, μελέτησε προσεκτικά όσα αναλύσαμε παραπάνω κι έτσι θα βρεις τα προϊόντα που θα κάνουν την τρίχα σου να φαίνεται και να είναι δυνατή και λαμπερή.

Πηγή: YANNI EXTENSIONS www.yanniextensions.gr