Σχεδόν ένας στους 10 τουρίστες δεν κάνουν κράτηση για τις διακοπές τους λίγες μέρες πριν από την αναχώρηση, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας.

Μια δημοσκόπηση μόλις 2.000 Βρετανών από την ComRes που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα διαπίστωσε ότι το 5% αφήνει την κράτηση των διακοπών τους μέχρι την ημέρα της αναχώρησής τους.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι οι παραθεριστές στο Λονδίνο είναι σχεδόν διπλάσιοι από τους υπόλοιπους της Μεγάλης Βρετανίας που έχουν κάνει κράτηση την τελευταία ημέρα (9%).

Ο Andy Cohen, επικεφαλής της ATOL, δήλωσε: “Ακόμη και αν η προσφορά τελευταίας στιγμής είναι ελκυστική, αξίζει να ξοδέψετε επιπλέον δυο λεπτά για να ελέγξετε ότι το πακέτο διακοπών σας προστατεύεται από την ATOL.

“Η κατοχή ενός πιστοποιητικού ATOL σημαίνει ότι οι διακοπές σας προστατεύονται οικονομικά, οπότε αν η ταξιδιωτική εταιρεία υποχωρήσει, θα μπορείτε να φτάσετε στο σπίτι και να μην χάσετε τα λεφτά σας.Αναζητήστε το λογότυπο ATOL για να εξασφαλίσετε ότι μπορείτε να απολαύσετε πλήρως τις διακοπές που έχετε κερδίσει με το παραπάνω,καλά”.