Σε έναν εντυπωσιακό δημόσιο χώρο μετατράπηκε το περίφημο Palazzo del Cinema στη Βενετία προσφέροντας στους επισκέπτες ένα ιδανικό δημόσιο χώρο για όλες τις ώρες της ημέρας.

Τα όρια του πάρκου επαναπροσδιορίστηκαν, ώστε να δημιουργηθεί ένα όμορφο και λειτουργικό πάρκο που θα απολαμβάνουν οι κάτοικοι της πόλης. Ο σχεδιασμός ανέδειξε επίσης κομμάτια της πολιτιστικής κληρονομιάς της Βενετίας, όπως τα ιστορικά κτίρια που περιβάλλουν την πλατεία, και προσέθεσε νέους χώρους πρασίνου. Η ενοποίηση έγινε στρώνοντας όλη την επιφάνεια της Piazza del Cinema με λευκή πέτρα Apricena, που παραπέμπει στο μεγαλείο της Μπελ Επόκ, ενώ η ανύψωση της πλατείας επιτρέπει τη θέα στη θάλασσα – που είναι πλήρως προσβάσιμη και σε ΑΜΕΑ.

Ο πλέον σύγχρονος αναβαθμισμένος χώρος διαθέτει και εγκαταστάσεις με μοναδικές  υποδομές ώστε να μπορεί να στεγάζει ποικίλες εκδηλώσεις όλο τον χρόνο.

Η χρήση ανθεκτικών υλικών ήταν ένα ακόμα από τα βασικά ζητούμενα του σχεδιασμού: κιγκλιδώματα από ορείχαλκο, πάγκοι από πέτρα και μάρμαρο, αυτόχθονα πεύκα για τις φυτεύσεις, ένα «έξυπνο» σύστημα ανακύκλωσης του νερού του σιντριβανιού, όλα έχουν επιλεγεί με στόχο το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα και τη μεγαλύτερη αντοχή τους στον χρόνο.