Σύνταξη: tourismtoday.gr

Με ένα το νέο αεροσκάφος νέας γενιάς Airbus A220 θα εξυπηρετεί τα δρομολόγια μικρών αποστάσεων του εσωτερικού και διεθνούς δικτύου της η ITA Airways από τα αεροδρόμια Fiumicino (Ρώμη) και Linate (Μιλάνο) προς Γένοβα, Τορίνο, Νάπολη, Γενεύη, Ζυρίχη και Μόναχο.

Το νέο Airbus A220-300 πραγματοποίησε την πρώτη του εμπορική πτήση χθες Κυριακή 16 Οκτωβρίου.
Το δρομολόγιο AZ 1383 αναχώρησε από τη Ρώμη Fiumicino στις 9:10 π.μ. τοπική ώρα και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Cristoforo Colombo της Γένοβας στις 10:15 τοπική ώρα.

Το νέο μικρό αεροσκάφος μονού διαδρόμου είναι το δεύτερο που εντάσσεται στον στόλο της ITA Airways και διαθέτει το αποκλειστικό λευκό χρώμα της εταιρείας «Born To Be Sustainable» που αντιπροσωπεύει ένα επιπλέον βήμα στη δέσμευση της ITA Airways για βιωσιμότητα.

Τα δύο αεροσκάφη, είναι τα πρώτα από τα τέσσερα A220 που θα τεθούν σε λειτουργία και θα βοηθήσουν την ITA Airways να γίνει ο πιο πράσινος αερομεταφορέας της Ευρώπης με το 80% των αεροσκαφών νέας γενιάς στον στόλο μέχρι το 2026.

Η εισαγωγή του Airbus A220 θα επιτρέψει στην αεροπορική εταιρεία να προσφέρει έναν σύγχρονο, φιλικό προς το περιβάλλον στόλο που διαθέτει τεχνολογία αιχμής με στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 1.300 τόνους κατά το χρονοδιάγραμμα του σχεδίου 2022-2026.

Τα χαρακτηριστικά του Airbus A220

Το Airbus A220 είναι ένα πολύ αποδοτικό αεροσκάφος μονού διαδρόμου. Θα επιτρέψει στην αεροπορική εταιρεία να επωφεληθεί από 25% μείωση στην κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2 ανά επιβάτη σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά.
Είναι πιο ελαφρύ, πιο αθόρυβο, με βασικά επίπεδα άνεσης στο όχημα.

Συνδυάζοντας αεροδυναμική τελευταίας τεχνολογίας, τεχνολογίες τελευταίας γενιάς και κινητήρες, το A220 έχει τέλειο μέγεθος για την εγχώρια και την ευρωπαϊκή αγορά και διαθέτει αυτονομία έως και 3.450nm (6.390km).

Βασισμένο σε έναν καθαρό σχεδιασμό, το A220 ενσωματώνει προηγμένα υλικά για ένα ελαφρύτερο και πιο οικονομικό αεροσκάφος. Διαθέτει σχεδίαση μύτης και ουράς χαμηλής οπισθέλκουσας και βελτιστοποιημένη αεροδυναμική φτερών.
Ένας αποδοτικός κινητήρας Pratt & Whitney PurePower PW1500G τελευταίας γενιάς βελτιστοποιεί την εμβέλεια και το ωφέλιμο φορτίο για μεγαλύτερη απόδοση.

Καινοτόμος σχεδιασμός καμπίνας και άνεση επιβατών

Το A220 διαθέτει επίσης έναν καινοτόμο σχεδιασμό καμπίνας για μεγαλύτερη άνεση στους επιβάτες. Διαθέτει φαρδύτερα καθίσματα, μεγαλύτερα παράθυρα και 20% περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους ανά άτομο.

Η ITA Airways είναι περήφανη που προσθέτει τέσσερα Airbus A220 στον στόλο της, με τα άλλα δύο να εντάσσονται τις επόμενες εβδομάδες.
Με την εισαγωγή του νέου Α220, ο στόλος της εταιρείας θα περιλαμβάνει 67 αεροσκάφη Airbus.