tourismos3105Σε τεταμένο κλίμα διεξήχθη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, η πρώτη ημέρα επεξεργασίας του νομοσχεδίου για τον Τουρισμό, με την αξιωματική αντιπολίτευση να στηλιτεύει δια του Μ. Κριτσωτάκη την κυβέρνηση, για την επιλογή της να διεξαχθεί σήμερα η συζήτησή του, παρότι η κατάθεση του νομοσχεδίου έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, επέμεινε πως το χρονικό διάστημα ήταν αρκετό για την κατανόηση του νομοσχεδίου, και επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ πως “δημιουργεί φασαρία για τα διαδικαστικά, επειδή προφανώς δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένος για να τοποθετηθεί στο νομοσχέδιο”.

“Το νομοσχέδιο έχει περάσει από μεγάλη επεξεργασία και έχει κατατεθεί σε δημόσια διαβούλευση ήδη από τον Φεβρουάριο” σημείωσε σε παρέμβασή της η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη. “Είναι το προϊόν πάρα πολύ μεγάλου κόπου – και δεν μπορείτε να έρχεστε εσείς εδώ και να εξευτελίζετε τη διαδικασία και τη δική σας θέση” συμπλήρωσε.

Επί της ουσίας του νομοσχεδίου, η Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε λόγο για νομοθετική πρωτοβουλία που αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό και τη θεσμική θωράκιση του ελληνικού τουρισμού.

“Πρόκειται για μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση. Με στόχο την εύρυθμη ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, μέσα από ένα σταθερό θεσμικό περιβάλλον, διαμορφώνουμε ένα νέο απλοποιημένο και σαφέστερο πλαίσιο ορισμών και διαδικασιών σύστασης και λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων. Μια από τις πιο ουσιαστικές αλλαγές στη διαδικασία λήψης Ειδικού Σήματος Λειτουργίας από ένα τουριστικό κατάλυμα, είναι η κατάργηση του σταδίου της προηγούμενης έγκρισης της αρχιτεκτονικής μελέτης, καθώς και της καταλληλότητας οικοπέδου ή γηπέδου, η οποία πλέον έχει ενσωματωθεί στην απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων” ανέφερε η κα Κεφαλογιάννη.