Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα επαγγελματικά ταξίδια στην Ισπανία προβλέπεται να ξεπεράσουν το 75% των επιπέδων του 2019 έως το τέλος του 2023.

Όπως αποκαλύπτει η ισπανική Ένωση Εταιρικών Ταξιδιών (GEBTA) τα δεδομένα από τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, δείχνουν ότι ο ρυθμός ανάκαμψης είναι σύμφωνος με τις προβλέψεις της, που έγιναν τον Ιούνιο.

«Η ένταση της ανάκαμψης στα επαγγελματικά ταξίδια στην ισπανική αγορά έχει ξεπεράσει κατά πολύ ορισμένες από τις προβλέψεις, που τοποθετούν τον όγκο των ταξιδιών σημαντικά χαμηλότερο από τα στοιχεία που τελικά καταγράφηκαν», δήλωσε ο Marcel Forns γενικός διευθυντής της GEBTA.

Η Ένωση, η οποία εκπροσωπεί τις κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης ταξιδιών της Ισπανία, ανέφερε ότι η πιο σημαντική αύξηση είναι στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, που αντιπροσώπευαν το 12% της συνολικής ανόδου στον όγκο των εταιρικών ταξιδιών.

Ο Marcel Forns επεσήμανε επίσης την αύξηση των ταξιδιών που σχετίζονται με εσωτερικές συναντήσεις και τη συνεχιζόμενη αξία της πρόσωπο με πρόσωπο αλληλεπίδρασης εν μέσω της αύξησης των ρυθμίσεων απομακρυσμένης και υβριδικής εργασίας.

«Η πραγματικότητα φαίνεται να έχει πιστοποιήσει, για άλλη μια φορά, την αξία των συναντήσεων πρόσωπο με πρόσωπο και τη συμβολή των ταξιδιών στην ανάπτυξη και ανάπτυξη των εταιρειών», είπε.

Σύμφωνα με τον Marcel Forns υπάρχουν «καλές προοπτικές» για το 2023, αλλά τόνισε ότι η GEBTA «θα συνεχίσει να είναι πολύ προσεκτική σε οποιεσδήποτε εξελίξεις και αλλαγές στην αγορά».