Ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης καταγράφουν τα ταξίδια κινήτρων σύμφωνα με την έκθεση Κίνησης Ταξιδιών Κινήτρων της IBTM World 2023.

Ειδικότερα, η παγκόσμια αξία των ταξιδίων κινήτρων αναμένεται να φτάσει τα 174 δισ. λίρες έως το 2031 ενώ κλάδος αναπτύσσεται με ετήσιο ρυθμό 12,1%.

Παράλληλα, οι επαγγελματίες ταξιδιώτες που συμμετέχουν σε προγράμματα κινήτρων παγκοσμίως θα αυξηθεί κατά 61% το 2024, συγκριτικά με το 2019.

Η δημοτικότητα αυτού του είδους ταξιδίων οφείλεται κυρίως στην ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των ομάδων και τη δυνατότητα να πάρει κανείς μαζί τους ένα μέλος της οικογένειάς του σύμφωνα με το 66% των ταξιδιωτικών γραφείων κινήτρων.
Ποσοστό 35% των ταξιδιωτών δίνουν μεγαλύτερη σημασία στις δραστηριότητες ευεξίας.

Τα επαγγελματικά ταξίδια εξακολουθούν να αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, όπως ελλείψεις ταλέντων, πληθωρισμός, αύξηση του κόστους ταξιδιού και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Επιπλέον, οι αυστηρότεροι εταιρικοί προϋπολογισμοί που είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση της συχνότητας τους και τη συμμετοχή λιγότερων εργαζομένων σε εκδηλώσεις πρόσωπο με πρόσωπο.

Η έκθεση υπογραμμίζει την ανάγκη για τις εταιρείες να προσαρμόσουν τα ταξιδιωτικά προγράμματα κινήτρων για να διασφαλίσουν ότι θα παραμείνουν ανταγωνιστικές.

Τονίζεται η σημασία της αυθεντικότητας, της ευεξίας και της βιωσιμότητας, οδηγώντας μια νέα σειρά ταξιδιωτικών προγραμμάτων κινήτρων που αντικατοπτρίζουν τις μεταβαλλόμενες προσδοκίες του εργατικού δυναμικού.

Οι εργαζόμενοι δίνουν τώρα μεγαλύτερη έμφαση σε κίνητρα που παρέχουν πολύτιμες εμπειρίες, υποστηρίζουν την κοινωνική κοινωνική ευθύνη (CSR) και δείχνουν ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους.
Το 35% δίνει μεγαλύτερη αξία στις δραστηριότητες ευεξίας και το 44% να υπογραμμίζει τη σημασία εστίασης στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Αυτά τα κίνητρα θα μπορούσαν να συνδέσουν τους εργαζόμενους με την τοπική κουλτούρα και δραστηριότητες που διώχνουν τη μοναξιά, το άγχος και την εξουθένωση.