Υψηλή ζήτηση για ταξίδια στην Ιαπωνία δημιουργείται καθώς γίνεται μια από τις τελευταίες χώρες στον κόσμο που ανοίγουν ξανά τα σύνορα για διεθνείς τουρίστες μετά την πανδημία.

Η Japanspecialst, η επωνυμία τουριστικών πράκτορα είπε ότι το ενδιαφέρον αυξήθηκε από τις 31 Αυγούστου με την ανακοίνωση ότι η Ιαπωνία θα ανοίξει ξανά πλήρως τα σύνορά της από τις 7 Σεπτεμβρίου.

Το ανώτατο όριο στις ημερήσιες εισόδους ξένων τουριστών αναμένεται σύντομα να αρθεί αφού αυξήθηκε σε 50.000 την ημέρα από 20.000 στις αρχές αυτού του μήνα.

Και τα επτά καταστήματα της Japanspecialist σε όλη την Ευρώπη καταγράφουν τώρα υψηλές κρατήσεις μετά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η εταιρεία κατά το κλείσιμο της Ιαπωνίας στον τουρισμό.

Η εταιρεία προσφέρει μια διαδικτυακή υπηρεσία συμβουλευτικής για ταξίδια στην Ιαπωνία που κοστίζει 25 € και επιστρέφεται όταν ο πελάτης κάνει κράτηση.

Η Japanspecialist, η οποία προηγουμένως λειτουργούσε με το όνομα JTB μέχρι την πρόσφατη αλλαγή επωνυμίας, διαχειριζόταν 20.000 επιβάτες ετησίως και είχε 11 προσωπικό στο γραφείο της στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν από την κρίση του Covid.

Είναι ο αποκλειστικός διανομέας του Japan Rail Pass, ενός εισιτηρίου που δίνει σχεδόν απεριόριστη πρόσβαση στο ιαπωνικό σιδηροδρομικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του τρένου υψηλής ταχύτητας bullet.

Η εταιρεία πουλάει τόσο απευθείας στους καταναλωτές όσο και στο κανάλι B2B – που καλύπτει το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ουγγαρία, την Μπενελούξ, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Δανία – χρησιμοποιώντας μια πολύγλωσση ομάδα με μέση εμπειρία 15 ετών στην πώληση περιηγήσεων στην Ιαπωνία.