Στα χέρια  Ομίλου Ισραηλινών επιχειρηματιών πέρασε το ξενοδοχείο «Βιέννη» στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της πλατείας Βαρδαρίου, το οποίο σκοπεύουν να μετατρέψουν σε ξενοδοχείο πολυτελείας.

Επίσης Ισραηλινός επιχειρηματίας φέρεται να έχει προχωρήσει στην αγορά διατηρητέας πενταόροφης οικοδομής στην οδό Αγίου Δημητρίου, την οποία θα μετατρέψει σε ξενοδοχείο.

Ισραηλινό ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί σύμφωνα με πληροφορίες τόσο για το κτήριο του παλαιού δημαρχείου (γνωστό ως «Καραβάν Σαράι») στη Βενιζέλου όσο όμως και για το μεγάλο νεοκλασικό κτήριο της πρώην Ιονικής Τράπεζας στην πλατεία Ελευθερίας και για πολλά άλλα νεοκλασικά κτήρια στο ιστορικό κέντρο.

Anatolia Hospitality και Ledra Hotels & Villas

Στη λειτουργία ξενοδοχείου πέντε αστέρων στην οδό Μοναστηρίου 24 προχωρά ο όμιλος Anatolia Hospitality, με επένδυση που, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, θα ανέλθει σε 7 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη του 2020.

Το εν λόγω κτήριο έχει εμβαδόν 4.800 τ.μ. και βρίσκεται δίπλα στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και στο Μετρό.

Η ίδια εταιρεία διαθέτει δύο ιδιόκτητα ξενοδοχεία με την επωνυμία «Anatolia» στη Θεσσαλονίκη και στην Κομοτηνή και έχει τη διαχείριση πολυτελών καταλυμάτων στη Μύκονο και τη Λευκάδα.

Στο μεταξύ, η Ledra Hotels & Villas του ομίλου Σπανού είναι αυτή που θα αναπτύξει, βάσει σχετικής συμφωνίας 20ετούς μίσθωσης με την εταιρεία Μηχανική Περιβάλλοντος, ξενοδοχείο στα «δίδυμα κτήρια» που είχε κατασκευάσει (αλλά δεν είχε ολοκληρώσει) η Δομοτεχνική στην καρδιά της αγοράς της πόλης, στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου, και τα απέκτησε η Μηχανική Περιβάλλοντος, κατόπιν πλειστηριασμού, έναντι τιμήματος 6,6 εκατ. ευρώ.

Το νέο ξενοδοχείο αναμένεται να λειτουργήσει τον Δεκέμβριο του 2020, με δυναμικότητα 100 δωματίων.