thessaloniki2902Αυξημένο ήταν το ενδιαφέρον του σκανδιναβικού κοινού  για την παρουσία της Θεσσαλονίκης στην 1η Αποκλειστική Έκθεση για την Ελλάδα με τίτλο “Grekland Panorama” και θέματα τον Τουρισμό, την Γαστρονομία και τον Πολιτισμό, που πραγματοποιήθηκε στην Στοκχόλμη. Περισσότερες από 200 πολιτικές προσωπικότητες, κυβερνητικοί εκπρόσωποι, επιχειρηματίες, στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας της Σουηδίας και των σκανδιναβικών χωρών, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Ελληνικής Πρεσβείας στην Στοκχόλμη και του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας  έδωσαν το παρών τους στο Gala που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης. 

Κατά τη διάρκεια πρωτότυπης εκδήλωσης στο ειδικό κέντρο γαστρονομίας AVEQIA της Στοκχόλμης οι Σεφ του Sympossio μαγείρεψαν όλοι μαζί, με τα στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας της Σουηδίας και με τους Έλληνες εκπροσώπους, παρουσιάζοντας την πλούσια γαστρονομική παράδοση της Ελλάδας. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η συγκεκριμένη δράση αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία για τους πωλητές και τους αγοραστές και έθεσε τις βάσεις προκειμένου να αναπτυχθούν βαθύτερες επαγγελματικές σχέσεις. 

«Οι επισκέπτες του διημέρου ξεπέρασαν τις πέντε χιλιάδες, γεγονός άκρως ενθαρρυντικό για την πόλη της Θεσσαλονίκης που συνεχίζει απόλυτα στοχευμένα να προωθεί επιτυχημένα το τουριστικό της προϊόν» δήλωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης Α.Ε., Σπύρος Πέγκας προσθέτοντας ότι «τα τελευταία χρόνια η Θεσσαλονίκη έχει κάνει σημαντικά βήματα αλλά υπολείπονται ακόμη πολλά προκειμένου να διαμορφώσει και να προβάλλει στις διεθνείς αγορές το πλήρες τουριστικό προφίλ της». 

Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη να διευρυνθεί το τουριστικό προϊόν που φέρει το brand name της Θεσσαλονίκης και να εμπλουτισθεί με νέες θεματικές εκτός από τις πολύ καλές ξενοδοχειακές υποδομές, το γευστικό και ανώτερης ποιότητας και διατροφικής αξίας φαγητό καθώς επίσης την ποικιλία των επιλογών στον τομέα του Πολιτισμού και της διασκέδασης. 

Στο “Grekland Panorama” της Στοκχόλμης και στις παράλληλες εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στη διάρκεια της έκθεσης, μαζί με το Δήμο Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής.