Έκκληση SOS κάνει η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας τονίζοντας ότι τα ξενοδοχεία της περιοχής χρειάζονται άμεσα ουσιαστική βοήθεια, ενώ με μεγάλες δυσκολίες μπόρεσαν κάποιοι να βάλουνε σε αναστολή τους εργαζόμενους όπου έπρεπε να παλέψουν με το γραφειοκρατικό κράτος.

Τα ξενοδοχεία που είναι αποκλεισμένα ή δεν έχουν νερό, αλλά δεν έχουν πάθει ζημίες δεν μπορούν να δουλέψουν γιατί απλά δεν έχουν πελάτες.

Σε ανακοίνωση της η Ένωση τόνιζει ότι επειγόντως χρειάζεται ένα σχέδιο δράσης για εξοικονόμηση νερού, ενέργειας, κτλ. μειώνοντας το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και επενδύοντας στην ποιότητα, όμως το πράσινο μοντέλο τουρισμού δεν πρέπει να είναι «ελιτίστικο» και πρέπει να αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις, ώστε να μπορέσουμε να αυξήσουμε συλλογικά την ανταγωνιστικότητά μας ως κλάδος, ο οποίος πάντα προσφέρει στην ελληνική οικονομία ακόμη και όταν βάλλεται.

Χρειαζόμαστε χρηματοδότηση για την ανάπτυξη «πράσινων» τουριστικών καταλυμάτων, επενδύσεις ειδικών μορφών τουρισμού και έργα αναβάθμισης των υποδομών μας που θα μας βοηθήσουν να ανταποκριθούμε στην αναγκαία «πράσινη» ατζέντα. Ειδικά τώρα, που έχουμε υποστεί τεράστιες καταστροφές και οι επιχειρήσεις του τουρισμού στη Θεσσαλία και τη Μαγνησία βιώνουν για μια ακόμη φορά ανασφάλεια για το μέλλον και για τη βιωσιμότητά τους.