Πόλος έλξης για νέες πτήσεις είναι τα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece, που θα φέρουν ακόμα περισσότερους τουρίστες στην Ελλάδα.

Η αρχή γίνεται από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας διευθύνοντα σύμβουλο Αλεξάντερ Ζίνελ έξι νέα δρομολόγια “κλείδωσε” από φέτος η Fraport Greece για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Νέες πτήσεις όπως δήλωσε σήμερα ο Αλεξάντερ Ζίνελ, ξεκινούν από το αεροδρόμιο η Lufthansa από Θεσσαλονίκη σε Φρανκούρτη, η Ryanair με δύο διαδρομές από Θεσσαλονίκη για Νυρεμβέργη και Μπολόνια και η Αegean Airlines από Θεσσαλονίκη σε Τελ Αβίβ.

Τον χειμώνα οι Flydubai και Qatar, ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν τις πτήσεις τους από Θεσσαλονίκη για Ντουμπάι και Κατάρ, αντίστοιχα, εκμεταλλευόμενες το διετές πρόγραμμα μείωσης των τελών 50% όλο τον χρόνο για τις αεροπορικές εταιρείες που πετούν σε ετήσια βάση

Παράλληλα η Fraport Greece, εξετάζει βάσει σύμβασης την αύξηση των τελών διαχείρισης των αεροδρομίων των οποίων τα έργα ολοκληρώνονται μέχρι το τέλος του χρόνου, σε Χανιά, Καβάλα και Ζάκυνθο, από την 1η Απριλίου 2019 από 13 ευρώ σε 18,5 ευρώ/ανά επιβάτη.

Επίσης, θα ακολουθήσουν αυξήσεις, όταν ολοκληρωθούν τα έργα στα αεροδρόμια Ρόδου, Κεφαλλονιάς, Μυτιλήνης, Σκιάθου, Ακτίου, Σάμου και αργότερα στη Θεσσαλονίκη, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Κέρκυρα και την Κω.

Στα αεροδρόμια σε Kω, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Κεφαλλονιά και Σαντορίνη θα πραγματοποιηθούν οι μεγαλύτερες παρεμβάσεις με νέα τερμιναλ και αεροδιαδρόμους, ενώ το μεγαλύτερο σε κόστος μετά το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είναι της Κω.

Ο Αλεξάντερ Ζίνελ διευκρίνησε ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει η ολοκλήρωση των έργων να πιστοποιηθεί από ανεξάρτητη εταιρεία μηχανικών και να εκδοθεί σχετικό πιστοποιητικό.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ζίνελ “δεν είναι δυνατόν να ενημερώσει τις αεροπορικές εταιρίες στις αρχές του 2019 (όταν αναμένεται να εκδοθεί το πιστοποιητικό) για χρεώσεις που πρόκειται να ισχύσουν από τον Απρίλιο”.

Η Fraport Greece πρόκειται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις αεροπορικές εταιρείας για τις νέες χρεώσεις από το Νοέμβριο του 2018 και η διαδικασία συμφωνίας με τη σημερινή ΥΠΑ για τις νέες χρεώσεις θα δρομολογηθούν αμέσως μετά την επίσημη έκδοση του πιστοποιητικού.