Έξι έργα ανάπλασης και ενίσχυσης του πρασίνου της περιοχής, συνολικού ύψους 9 εκατ. ευρώ, εγκρίθηκαν ομόφωνα στη διάρκεια συνεδρίασης της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης.

Τα έργα θα υλοποιηθούν σε τέσσερις δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Δύο έργα θα γίνουν στους δήμους Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Καλαμαριάς, ένα στου δήμο Θεσσαλονίκης και ένα στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, ύστερα από σχετική εισήγηση της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, κ. Βούλας Πατουλίδου.

Τα έργα αφορούν την προμήθεια οχημάτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, ηλεκτρικών οχημάτων και σταθμών φόρτισης του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, την ανάπλαση του πάρκου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μ. Μπότσαρη και Ηλέκτρας του δήμου Θεσσαλονίκης, την ανακατασκευή του πάρκου Πασσαλίδη και τον εκσυγχρονισμό του δημοτικού φωτισμού του δήμου Καλαμαριάς.

Τα άλλα δύο έργα που δρομολογούνται να γίνουν στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης είναι η βιοκλιματική αναβάθμιση συνοικισμού Αγίου Νεκταρίου (4,2 εκ. ευρώ) και οι πράσινες διαδρομές (2,5 εκ. ευρώ).