Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι Αμερικανοί όταν σχεδιάζουν τα ταξίδια τους. Περισσότεροι από το ένα τέταρτο (26%) δήλωσε ότι έχει κάνει ταξιδιωτικά σχέδια που είναι έτοιμοι να ακυρώσουν ή να αλλάξουν.

Το ένα τέταρτο (25%) δήλωσε ότι καθυστερεί να κάνει σχέδια λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. Τα δεδομένα δείχνουν επίσης ότι πολλοί ταξιδιώτες στις ΗΠΑ περιμένουν να κλείσουν ταξιδιωτικά σχέδια διακοπών. Οι περισσότεροι από αυτούς σχεδιάζουν να ταξιδέψουν για την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Αυτά προκύπτουν από πρόσφατη έρευνα της Triplt από την Concur.

Περισσότερο από το ένα τέταρτο (28 %) των ταξιδιωτών δήλωσαν ότι έχουν ακυρώσει ή άλλαξαν σχέδια λόγω του Covid. Από αυτούς που άλλαξαν ή ακύρωσαν σχέδια, το 27% έχασε χρήματα, ορισμένοι έως και 5.000 δολάρια ΗΠΑ.

Οι τρεις κορυφαίοι λόγοι για τους οποίους οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να ταξιδέψουν το επόμενο έτος παρέμειναν ως επί το πλείστον συνεπείς κατά τη διάρκεια του 2021.

  • Το 77% είπε ότι σχεδιάζει διακοπές.
  • Το 60% σχεδιάζει να επισκεφτεί την οικογένεια και τους φίλους.
  • Το 41% σχεδιάζει επαγγελματικό ταξίδι.

Άλλοι λόγοι περιλαμβάνουν :

  • Tις χειμερινές διακοπές (27%.
  • Mια ειδική περίσταση (25%).
  • Ένα επαναπρογραμματισμένο ταξίδι (22%).
  • Την Ημέρα των Ευχαριστιών (19%).

Η πανδημία αλλάζει το πως αισθάνονται άνετα οι ταξιδιώτες

Η παραλλαγή Delta έχει αλλάξει αυτό που χρειάζονται οι ταξιδιώτες για να αισθάνονται άνετα.

Τα δεδομένα της έρευνας δείχνουν ότι σχεδόν οι μισοί ταξιδιώτες (47%) δήλωσαν ότι για να αισθάνονται άνετα να πετάξουν θα χρειάζονταν απόδειξη εμβολιασμού ή ένα αρνητικό τεστ Covid-19 που απαιτείται για τους επιβάτες.

Το 42% των ταξιδιωτών θα ήθελε να δει τις αεροπορικές εταιρείες να συνεχίζουν ή να αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας τους, όπως οι απαιτήσεις μάσκας και οι εντολές δοκιμών για τον Covid-19.

Περισσότεροι από το ένα τρίτο των ταξιδιωτών (37%) δήλωσαν ότι η κύρια ανησυχία τους ήταν εάν μπορεί να χρειαστεί να ακυρώσουν ή να επαναπρογραμματίσουν ένα ταξίδι λόγω περιορισμών, απαιτήσεων ή ασθένειας του Covid-19.

Η ενημέρωση σχετικά με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, τις οδηγίες και τις απαιτήσεις ήρθε στη δεύτερη θέση, με το 35% των ταξιδιωτών να εκφράζει ανησυχία για αυτό.

Ο υπερπληθυσμός και οι μεγάλες ουρές έπεσαν στο νούμερο τέσσερα της λίστας, αλλά περισσότερο από το ένα τέταρτο (27%) εξακολουθούν να λένε ότι αυτό είναι το κύριο μέλημα την επόμενη φορά που θα ταξιδέψουν.