thessaloniki2Οι τουρίστες της Θεσσαλονίκης είναι ευχαριστημένοι από το φαγητό ,τη διασκέδαση ,το κλίμα και τους φιλικούς ανθρώπους της αλλά είναι δυσαρεστημένοι από την ατμοσφαιρική ρύπανση ,την εικόνα των υδάτων σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου και τους ζητιάνους στους δρόμους .

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα που προέκυψαν από μια πρόσφατη έρευνα για την εικόνα και την ταυτότητα της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή Τουριστικού Μάρκετινγκ Ευάγγελο Χρήστου και την ερευνητική του ομάδα.

Οι τουρίστες και ιδιαίτερα οι ξένοι νιώθουν πολύ ικανοποιημένοι από τα μουσεία της συμπρωτεύουσας όσο αφορά την σχέση τιμής-ποιότητας και την καθαριότητα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε κατά τους τελευταίους δύο μήνες από το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης .

Η έρευνα παρουσιάστηκε αναλυτικά , στο πλαίσιο ημερίδας για τον τουρισμό που υλοποίησαν το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης ΑΕ και ο τομέας Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Φιλοξενίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Για τον εναλλακτικό τουρισμό και για προορισμούς υπαίθρου αλλά και για τρόπους χρηματοδότησης μίλησαν στην ίδια εκδήλωση: η Χρύσα Γρανούζη, πρόεδρος τουρισμού του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, η Αθανασία Καράμαλη υπεύθυνη πωλήσεων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γυναικών “Άγιος Αντώνιος, η Λία Παπαδράγκα, υπεύθυνη επικοινωνίας του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, η δρ. Ελένη Μαλούπα διευθύντρια ινστιτούτων φυτικής παραγωγής ΕΛΓΟ Δήμητρα και η Μαρία Εμμανουλίδου, υπεύθυνη κατεύθυνσης αγροτικού τουρισμού στο Κολλέγιο Περρωτής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησε αργότερα επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα “Η άλλη Θεσσαλονίκη-Η ένταξη της υπαίθρου στην τουριστική εμπειρία του City Break”.