Τα δύο τρία των Ευρωπαίων ξενοδόχων της Choice δεν θεωρούν ότι το Brexit θα έχει αντίκτυπο στις επιχειρήσεις τους. Σύμφωνα με την ετήσια ευρωπαϊκή μελέτη Pulse-Check για τους ξενοδόχους, η οποία αξιολογεί πάνω από 100 ξενοδόχους, κατέγραψε ότι το 65% εξ αυτών θεωρούν απίθανο η έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. να επηρεάσει τις επιχειρήσεις τους.

Ωστόσο, ποσοστό 19% θεωρεί ότι μπορεί να έχει κάποιας μορφής αρνητικό αντίκτυπο. Ειδικότερα, όταν ρωτήθηκαν για τις επιπτώσεις των θεμάτων ασφαλείας σε όλη την Ευρώπη, το 62% πιστεύει ότι οι ταξιδιώτες θα επισκεφθούν την  Ευρώπη ενώ πιστεύουν ότι η επιπλέον ασφάλεια παρέχει στους ταξιδιώτες μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

Παράλληλα, όταν τους ζητήθηκε να προβλέψουν την κύρια τάση της τουριστικής βιομηχανίας για το 2017, το 34% των ξενοδόχων θεώρησε σημείο αναφορά την άνοδο του διαδικτύου στον τουρισμό σε αντίθεση με την παραδοσιακή διαφήμιση, ενώ το 18% πιστεύει ότι όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες είναι πιθανό να κάνουν κράτηση απευθείας μέσω των ιστοσελίδων του ξενοδοχείου.

Επιπλέον η έρευνα αποκάλυψε ότι το 64% των πανευρωπαϊκών ξενοδόχων της Choice που συμμετείχαν στην έρευνα, βλέπουν το 2017 με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι ο ξενοδοχειακός τομέας θα σημειώσει ανοδική πορεία το ερχόμενο έτος και ότι οι ξενοδοχειακές τιμές θα συνεχίσουν να αποδίδουν καλά.