Ποσοστό 88% των Αμερικανών ταξιδιωτών σκοπεύουν να κάνουν κράτηση για ταξίδια έως τον Δεκέμβριο του 2020. Αυτό προκύπτει από πρόσφατα στοιχεία της εταιρείας Gensler, για την ξενοδοχία της Αμερικής.

Οι μήνες πριν από το Δεκέμβριο του 2020 αναμένεται να είναι η μέγιστη περίοδος ταξιδιού, με τα ξενοδοχεία που αναμένεται να επωφεληθούν στο μέγιστο από την εισροή μετα-πανδημικών ταξιδιωτών.

Επιπλέον, από όσους έχουν κάνει κρατήσεις, η πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της διαμονής σε ξενοδοχεία σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη διαμονή, συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού συγγενών.

Διαμονή σε ξενοδοχείο

Το 70% όσον σκοπεύουν να ταξιδέψουν μέχρι το Δεκέμβριο θα μείνουν σε ξενοδοχεία. Το αντίστοιχο ποσοστό όσων είχαν ταξιδέψει κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν 56%.

Ειδικότερα, το 47% να λέει ότι θα ένιωθαν άνετα να μείνουν σε ένα ξενοδοχείο.

Τα μεσαίου μεγέθους ξενοδοχεία (50-150 κλειδιά) ήταν τα πιο ευνοϊκά με το 22% των ερωτηθέντων να λένε ότι ήταν η προτιμώμενη επιλογή τους.

Ακολούθησαν τα μεγάλα ξενοδοχεία (150+ κλειδιά) με 17% και τα μικρά (-50 κλειδιά) με 8%.

Υγιεινή και ασφάλεια

Η Gensler αποδίδει τη δημοτικότητα των ξενοδοχείων στη μεγαλύτερη αυτονομία που έχουν οι επισκέπτες, διατηρώντας τη δική τους ασφάλεια στα δωμάτιά τους.

Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλος σκεπτικισμός σχετικά με τους κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους των ξενοδοχείων.

  • Τα γυμναστήρια / κέντρα γυμναστικής βρίσκονται στην πρώτη θέση, με το 75% των ερωτηθέντων να ανησυχούν για την ασφάλειά τους.
  • Οι χώροι εκδηλώσεων και το σπα ακολουθούν με 71%.
  • Το 70% των ερωτηθέντων ανησυχούν επίσης για τη χρήση ανελκυστήρων των ξενοδοχείων.