Την καλοκαιρινή της πρόβλεψη για τους κορυφαίους προορισμούς των Βρετανών για το 2022 δημοσίευσε η HomeToGo, η αγορά με τη μεγαλύτερη ποικιλία ενοικιαζόμενων καταλυμάτων στον κόσμο.

Χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες αναζήτησης και έρευνας, έφερε στο φως τους τρόπους με τους οποίους οι Βρετανοί παραθεριστές σχεδιάζουν να ταξιδέψουν κατά την επερχόμενη υψηλή περίοδο, συμπεριλαμβανομένων των 10 κορυφαίων λιστών προορισμών τόσο για εγχώρια όσο και για διεθνή ταξίδια.

Το 2022 μέχρι στιγμής και σε παγκόσμια κλίμακα, η πλατφόρμα HomeToGo κατέγραψε συνολική αύξηση 60% στις αναζητήσεις για καταλύματα για καλοκαιρινές διακοπές και 9%  αύξηση στη μέση διάρκεια παραμονής.

Επιπλέον, περισσότερες από τις μισές (52%) όλων των αναζητήσεων για ενοικιάσεις καλοκαιρινών διακοπών φέτος μέσω του hometogo.co.uk αφορούσαν διαμονή σε διεθνείς προορισμούς, από 26% το 2021.

Διακοπές στο εξωτερικό

Σε μια πρόσφατη παγκόσμια έρευνα καταναλωτών HomeToGo, περισσότερο από το ένα τρίτο (34%) των Βρετανών συμμετεχόντων επέλεξαν τον καλό καιρό ως τον παράγοντα που επηρεάζει περισσότερο την επιλογή του προορισμού τους.

Οι τάσεις αναζήτησης δείχνουν περαιτέρω ότι οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πετάξουν για να επισκεφθούν θερμότερες, ηλιόλουστες ακτές αυτό το καλοκαίρι, με αναζητήσεις για καταλύματα για διακοπές σε τοποθεσίες όπως η Μάλαγα, η Νότια Γαλλία και το Αλγκάρβε με αύξηση +468 από έτος σε έτος +248% και +207% αντίστοιχα.

Οι διακοπές στην πόλη πρόκειται επίσης να επιστρέψουν, με τα ηλιόλουστα αστικά κέντρα σε όλη την Ευρώπη να παρουσιάζουν συναρπαστικές αυξήσεις στις αναζητήσεις για καλοκαιρινές διακοπές – συμπεριλαμβανομένου του Πόρτο στην Πορτογαλία (+548%), της Βουδαπέστης στην Ουγγαρία (+444%) και της Μούρθια στην Ισπανία (+ 238%).

Tο top των διεθνών προορισμών των Βρετανών για το καλοκαίρι 2022

  1. Πόρτο, Πορτογαλία (+548% αύξηση αναζήτησης σε ετήσια βάση)
  2. Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία (+516%)
  3. Λίμνη Κόμο, Ιταλία (+495%)
  4. Μάλαγα, Ισπανία (+468%)
  5. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία (+462%)
  6. Βουδαπέστη, Ουγγαρία (+444%)
  7. Προβηγκία, Γαλλία (+394%)
  8. Τορόντο, Καναδάς (+385%)
  9. Λισαβόνα, Πορτογαλία (+380%)
  10. Βανκούβερ, Καναδάς (+362%)