Έρευνα συναισθήματος για τα ταξίδια διεξήγαγε πρόσφατα η εταιρεία Discova, προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τους προορισμούς που κλείνουν για το 2021 οι συνεργάτες της.

Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται ταξιδιωτικοί πράκτορες και ΟΤΑ’s, από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, την Ασία και άλλες αγορές. Περίπου 200 συνεργάτες συμμετείχαν στην έρευνα.

Αγαπημένος προορισμός

Μεταξύ των προορισμών των συνεργατών της Discova στην Αμερική, το Μεξικό επιλέχθηκε συντριπτικά από το 51% των ερωτηθέντων, ως προορισμός όπου οι πελάτες τους θα επιλέξουν πρώτα να ταξιδέψουν.

Το Μεξικό ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές σε συνεργάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Στην Ασία, η Ταϊλάνδη ήταν η πρώτη επιλογή των συνεργατών μας, με το 39% των ερωτηθέντων.

Ακολούθησε η Ιαπωνία από το 24% των ερωτηθέντων.

Η Ταϊλάνδη και το Μεξικό είναι διάσημοι παραλιακοί προορισμοί και οι συνεργάτες της Discova αναμένουν να είναι ο πιο δημοφιλής τύπος εμπειρίας όταν ξαναρχίζουν τα διεθνή ταξίδια.

Ταξίδια εμπειριών και ιδιωτικά ταξίδια

Φυσικές περιπέτειες και ταξίδια εμπειριών σε ποσοστά 57% και 45% αντίστοιχα θα επιλέξουν οι Αμερικανοί πελάτες της Discova.

Ιδιαίτερα δημοφιλής είναι και τα ιδιωτικά ταξίδια σε ποσοστό 76%.

Τι θα βοηθήσει στην επανεκκίνηση των ταξιδιών

Όταν ρωτήθηκαν οι συνεργάτες της Discova τι πιστεύουν ότι θα προκαλέσει την επιστροφή των ταξιδιωτικών κρατήσεων, ανέφεραν κυρίως τη διαθεσιμότητα ενός εμβολίου (70% των ερωτηθέντων).

  • Ακολούθησαν η χαλάρωση των κανόνων καραντίνας στον προορισμό (55%),
  • η άρση των ταξιδιωτικών συμβουλών από τις κυβερνήσεις (53%) και
  • το άνοιγμα των συνόρων (53%).

Στην ερώτηση τι θα οδηγήσει την επιλογή προορισμού των ταξιδιωτών τους, το 80% των συνεργατών πιστεύει ότι η ύπαρξη ευέλικτων συνθηκών κράτησης είναι σημαντική ενώ το 77% θεωρεί ότι ο τρόπος με τον οποίο ένας προορισμός χειρίστηκε την κρίση του κορωνοϊού είναι το κλειδί.

Τέλος, όταν ρωτήθηκαν «ποια είναι τα τρία πιο σημαντικά πράγματα που περιμένετε από ένα DMC καθώς γίνεται επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών», οι συνεργάτες επέλεξαν πρώτα

  • τους ευέλικτους όρους κράτησης
  • την οικονομική σταθερότητα και
  • τη γνώση προορισμού.