Τα οικογενειακά ταξίδια, γνώριμοι κοντινοί προορισμοί και οι μεταβαλλόμενες προτεραιότητες ταξιδιωτικής ασφάλειας θα οδηγήσουν τα ταξίδια αναψυχής το 2021.

Αυτό αναφέρουν τα τελευταία στοιχεία από έρευνα της Travelocity.

To σίγουρο είναι ότι η συνεχείς αναθεώρηση των ταξιδιωτικών μέτρων οδηγεί στην ανάγκη για σωστό προγραμματισμό των ταξιδίων.

Μάλιστα η έρευνα της Travelocity διαπιστώνει ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί αναμένουν ότι τα ταξίδια θα περιέχουν περισσότερα προληπτικά μέτρα από ό, τι πριν από χρόνια.

Το 77% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι τα ταξίδια έχουν αλλάξει “σημαντικά” ή “εντελώς” λόγω της πανδημίας.

Παράλληλα, η πλειοψηφία παραδέχθηκε ότι είναι εξοικειωμένοι μόνο με τις αλλαγές που εφαρμόζει ο ταξιδιωτικός κλάδος

Οι γονείς έχουν 2 φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν ταξιδέψει από την αρχή της πανδημίας και σχεδιάζουν ταξίδια νωρίτερα για το 2021.

Η έρευνα 2021 Pandemic Travel Planning της ταξιδιωτικής μάρκας εξέτασε τις προηγούμενες, τις τρέχουσες και τις μελλοντικές τακτικές σχεδιασμού που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους Αμερικανούς να προετοιμαστούν για ταξίδια.

Τα οικογενειακά ταξίδια θα επιστρέψουν πρώτα

Τα οικογενειακά ταξίδια θα είναι ο πρώτος τύπος ταξιδιού που θα επιστρέψει το 2021. Ο λόγος είναι ότι οι γονείς έχουν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν ταξιδέψει από την αρχή της πανδημίας σε σύγκριση με τους υπολοίπους. Ως εκ τούτου έχουν μεγαλύτερη εξοικείωση με τις αλλαγές στον κλάδο των ταξιδιών.

Ταξιδιωτική εμπιστοσύνη

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο ταξιδιωτικών περιορισμών και καραντίνας, το 60% των ταξιδιωτών δηλώνουν ότι σχεδιάζουν ένα ταξίδι μετά την πανδημία τους επόμενους 9 μήνες.

Πολλοί (43%) αισθάνονται εξαιρετικά ή πολύ σίγουροι για τα σχέδιά τους. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι οι ταξιδιώτες σχεδιάζουν συντομότερα ταξίδια που ξαναχτίζουν την εμπιστοσύνη και δημιουργούν μια αίσθηση κανονικότητας στο εγγύς μέλλον.

Αυτό που πραγματικά θέλουν για φέτος οι ταξιδιώτες είναι :

  • επισκέψεις σε γνωστούς προορισμούς (24%),
  • οδικό ταξίδι ή ταξίδι στην παραλία (30%)
  • απόδραση το Σαββατοκύριακο (26%).

Ασφάλεια και υγιεινή

Οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι σημαντικός παράγοντας στην απόφασή τους να ταξιδέψουν αυτή τη στιγμή είναι:

  • η καθαριότητα του ξενοδοχείου και των μέσων μετακίνησης
  • τα ασφαλή καταλύματα στον ταξιδιωτικό τους προορισμό.