Η συντριπτική πλειοψηφία των ταξιδιωτικών πρακτόρων δεν κάνουν κράτηση μέσω Airbnb και πολλοί είναι αντίθετοι με την αναφερόμενη φιλοδοξία της εταιρείας να επεκταθεί στα αεροπορικά ταξίδια, σύμφωνα με την online έρευνα Travel Agent που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα

Πιο αναλυτικά, πάνω από το 85% των συμμετεχόντων όταν ετέθη η ερώτηση,  “Πραγματοποιείτε κρατήσεις μέσω Airbnb;” απάντησε “Όχι”, με μόνο λιγότερο από 15% να απαντά “Ναι”.

Ρωτήσαμε επίσης για την επιθυμία της εταιρείας να επεκταθεί στα αεροπορικά ταξίδια, την οποία ο συνιδρυτής της Airbnb, κ. Brian Chesky εξέφρασε σε πρόσφατη συνέντευξη στους Sunday Times. Σχεδόν το 65% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι αισθάνονται αρνητικά για οποιοδήποτε πιθανό σχέδιο της Airbnb να αναπτυχθεί στις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων, με πάνω από το 45% να περιγράφουν τα συναισθήματά τους ως “πολύ αρνητικά”. Μόνο λιγότερο από το 7% αισθάνθηκε θετικά για ένα τέτοιο σχέδιο.

Η έρευνα διεξήχθη μετά την ανακοίνωση της Airbnb για τα δεκαετή πλάνα ​​για μελλοντική της επέκταση βάσει των οποίων θα συνεχίσει να επεκτείνεται πέρα ​​από την ενοικίαση καταλυμάτων και σε ένα άλλο είδος ταξιδιού, όπως τα ταξίδια πολυτελείας.