Σύγκριση των ταξιδιωτικών τάσεων ανά φύλο και ηλικία παρέχει η Agoda σε έρευνά της. Οι χώρες που εξετάστηκαν είναι στην Ασία-Ειρηνικό, Μέση Ανατολή καθώς και του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, σχεδόν επτά από τα 10 άτομα επισκέφθηκαν έως και 10 χώρες (68%).

Το αντίστοιχο ποσοστό για τους ταξιδιώτες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι 92%. Για το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας 82%, για την Ταϊλάνδη 76%, τη Μαλαισία 75% και την Ιαπωνία 71%.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ταξιδιωτών που έχουν επισκεφθεί περισσότερους από 31 προορισμούς (5%). Ακολουθούν η Αυστραλία (4%), η Ταϊλάνδη (3%) και οι Ηνωμένες Πολιτείες (2%).

Δεν ταξίδεψαν ποτέ

Ωστόσο το 18% των ανθρώπων δεν ταξίδεψαν ποτέ σε άλλη χώρα. Μάλιστα  το 13% των άνω των 55 ετών δεν ταξίδευσαν ποτέ διεθνώς.

Είναι ενδιαφέρον ότι, μεταξύ των αγορών εκτός του Ασίας-Ειρηνικού (Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας), οι Αμερικανοί έχουν πραγματοποιήσει τα λιγότερα ταξίδια με ποσοστό 29% να μην έχει ξαναπάει στο εξωτερικό.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 27% των ατόμων ηλικίας 18 έως 24 ετών δεν ταξίδεψε ποτέ. Τα άτομα από την Κίνα, το Βιετνάμ και την Ινδονησία, πιθανότατα να μην έχουν ταξιδέψει ποτέ σε ποσοστό 49%, 45% και 37% αντίστοιχα.

Στις ηλικίες 45-54 ετών, το 86% έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό. Το 81% της ηλικιακής ομάδας 25-34 ετών έχει ήδη ταξιδέψει σε άλλες χώρες.