Ο κλάδος των ταξιδιών και της φιλοξενίας γνώρισε ένα ακόμη πλήγμα λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Κατά συνέπεια, οι άνθρωποι περιόρισαν τη μετακίνηση σε ουσιαστικά και σημαντικά ταξίδια. Αυτό αναφέρουν τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας της Yatra.

Ωστόσο ο μειωμένος αριθμός περιπτώσεων κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες βελτίωσε την εμπιστοσύνη μεταξύ των ταξιδιωτών. Σε αυτό συνέβαλε και η χαλάρωση των lockdowns.

Μερικές από τις βασικές τάσεις που παρατηρούνται είναι:

Tαξίδια εκδίκησης

Οι ταξιδιώτες αξιοποιούν στο έπακρο την άρση των lockdows και προγραμματίζουν ταξίδια εκδίκησης για να αναπληρώσουν τη χαμένη περίοδο.

Διακοπές staycations

Ο Covid-19 έχει ωφελήσει αρκετά τα ταξίδια κοντά στον τόπο διαμονής. Επικρατεί μια αλλαγή τάσης κατά την οποία τα Σάββατα είναι στην κορυφή των ταξιδιωτικών προτιμήσεων και ακολουθούν Παρασκευές και Κυριακές.

Workcation

Καθώς οι καταναλωτές μετατοπίστηκαν σε έναν εικονικό κόσμο και διαχειρίστηκαν την εργασία τους απομακρυσμένα, σχεδιάζουν τα ταξίδια τους σε τοποθεσίες με καλή σύνδεση στο Διαδίκτυο για εργασία από οπουδήποτε.

Κρατήσεις τελευταίας στιγμής

Η κράτηση πιο κοντά στην ημερομηνία ταξιδιού είναι μια άλλη τάση που παρατηρείται λόγω της αβεβαιότητας των περιορισμών ταξιδιού.

Προορισμοί σε απόσταση οδήγησης

Τα καταλύματα που είναι απομονωμένα και λιγότερο εμπορικά υπερτερούν μεταξύ των καταναλωτών που αναζητούν προορισμούς που προσφέρουν ησυχία και ηρεμία και βρίσκονται σε απόσταση οδήγησης.

Ξενοδοχεία 4 αστέρων & 5 αστέρων

Η προτίμηση των καταναλωτών για ξενοδοχεία με αυστηρά πρωτόκολλα ασφάλειας και υγιεινής έχει αυξηθεί. Ως εκ τούτου, σημειώθηκε άνοδος των κρατήσεων για ξενοδοχεία 4 & 5 αστέρων. Επιπλέον, το ποσοστό κράτησης για τα prime καταλύματα 4 & 5 αστέρων είναι υψηλότερη από άλλες επιλογές διαμονής.

Προτεραιότητα ασφάλειας και υγιεινής

Οι ταξιδιώτες εξετάζουν τη διαβεβαίωση ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα σε κάθε σημείο επαφής του ταξιδιού κατά την κράτηση στον προορισμό.