Μια νέα τάση εμφανίζεται στα ταξίδια των Βρετανών και έχει να κάνει με τον προσανατολισμό τους σε διακοπές περιπέτειας και δραστηριοτήτων. Αυτό αποκαλύπτει η έρευνα της Icelandair, αεροπορικής εταιρείας της Ισλανδίας.

Ειδικότερα, 2 στους 5 Βρετανούς δίνουν προτεραιότητα στην περιπέτεια και τις υπαίθριες δραστηριότητες όταν σχεδιάζουν τα ταξίδια τους.

Αναλύοντας περαιτέρω τα δεδομένα, το 25% των ταξιδιωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο προτιμούν δρομολόγια διακοπών που εξισορροπούν τη χαλάρωση με μέτριες έως ακραίες δραστηριότητες, όπως διακοπές στην παραλία, συμπεριλαμβανομένων εκδρομών με σκάφος και επισκέψεων σε άλλες περιοχές.

Ωστόσο, σχεδόν 1 στους 5 (18%) προτιμά περισσότερες αποδράσεις που επικεντρώνονται σε υπαίθριες δραστηριότητες όπως το έντονο κολύμπι και οι καταδύσεις.

Ποιες είναι οι δημοφιλέστερες δραστηριότητες για τους περιπετειώδεις Βρετανούς;

  • Tα ταξίδια με σκάφος είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος διακοπών για τους Βρετανούς στο εξωτερικό (54,45%).
  • Ακολουθούν οι επισκέψεις φυσικών τοποθεσιών ομορφιάς (52,20%) και οι επισκέψεις σε τοποθεσίες ιστορικής σημασίας (50,67%).

Τι αποκομίζουν οι Βρετανοί από τα ταξίδια περιπέτειας

Η μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους είναι το μεγαλύτερο όφελος από τη συμμετοχή σε δραστηριότητες περιπέτειας ενώ βρίσκεσαι σε διακοπές (43%).

Η αίσθηση της ολοκλήρωσης ακολουθεί με ποσοστό 42% και εν συνεχεία η συνολική βελτίωση της ψυχικής υγείας (35%).

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι πάνω από το ένα τέταρτο των συμμετεχόντων στο Ηνωμένο Βασίλειο (27%) είπε ότι η ενασχόληση με δραστηριότητες περιπέτειας στο εξωτερικό τους επέτρεψε να αμφισβητήσουν τον τρόπο που βλέπουν τον εαυτό τους και το 26% αποκάλυψε ότι αισθάνεται λιγότερο άγχος.

Οι γυναίκες προτιμούν τις υπαίθριες δραστηριότητες

Οι γυναίκες του Ηνωμένου Βασιλείου βρήκαν τις υπαίθριες δραστηριότητες και τις δραστηριότητες περιπέτειας ιδιαίτερα ευεργετικές για την ψυχική τους υγεία.

Δεδομένου ότι το 59% των γυναικών και το 40% των ανδρών δίνουν προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα και την ευεξία στην καθημερινή τους ζωή, τα οφέλη για την ψυχική και σωματική υγεία των υπαίθριων δραστηριοτήτων καθιστούν τις διακοπές περιπέτειας ιδανικές για τους ταξιδιώτες.