Το 50% των Βρετανών τουριστών ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων τους σε φαγητό και ποτά, σύμφωνα με έρευνα των Small Luxury Hotels of the World για τις  γαστρονομικές συνήθειες των Βρετανών μελών τους στις διακοπές.

Ακόμη, σύμφωνα με την έρευνα:

  • To 44 % των Βρετανών δηλώνει ότι το φαγητό επηρεάζει την επιλογή τους για τον προορισμό του ταξιδιού τους.
  • To 25 % αναφέρουν ότι η τοπική κουζίνα είναι το απόλυτο κριτήριό τους κατά τη διαδικασία της επιλογής του τόπου των διακοπών τους.
  • Όλοι δηλώνουν ότι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο ψάχνοντας πληροφορίες και ζητώντας συστάσεις για τα μέρη που θα φάνε, παρά για την πρόβλεψη του καιρού ή τα αξιοθέατα της περιοχής.
  • Οι πιο δημοφιλείς γαστρονομικοί προορισμοί για τους Βρετανούς είναι: η Ιταλία (33 %), οι ΗΠΑ (32%) και ακολουθούν η Καραϊβική , η Αυστραλία και η Κίνα.
  • Το 74 % παραδέχονται ότι κατά τη διαδικασία της κράτησης τους σε κάποιο ξενοδοχείο, λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους την ποιότητα του/των εστιατορίου/ων του. Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 82 % για την ηλικιακή ομάδα 18-24.
  • To 58 % των Βρετανών προτιμούν τα τοπικά αυθεντικά εστιατόρια όταν βρίσκονται σε διακοπές.
  • Τα δύο τρίτα  (63 %) δηλώνουν ότι εμπνεύστηκαν και μαγείρεψαν μια νέα συνταγή μετά από ένα ταξίδι στο εξωτερικό.