Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα ταξίδια μπορεί σύντομα να γίνουν ευκολότερα παρά τον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων COVID-19 σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δείχνουν ότι μόνο τις τελευταίες επτά ημέρες, η Γαλλία έχει καταγράψει 1.854.631 νέα κρούσματα COVID-19, η Ιταλία 1.158.234, η Ισπανία 690.129 και η Γερμανία 342.973.

Η νέα παραλλαγή Omicron, που φαινόταν αρκετά τρομακτική στην αρχή, αποδείχθηκε ότι ήταν μια πιο ήπια εκδοχή του ιού.

Ως αποτέλεσμα, πολλές χώρες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξετάζουν το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό σαν τη γρίπη.

Η Ισπανία είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ που ετοιμάζεται να κάνει την αρχή. Και πρότεινε πως πρέπει να συνηθίζουμε να ζούμε με τον COVID-19.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ θα ζητήσει από Ευρωπαίους αξιωματούχους να αντιμετωπίζουν το COVID-19 σαν μια ενδημική ασθένεια.

Μια πιο ήπια ασθένεια που εμφανίζεται τακτικά όπως η γρίπη, και να απομακρυνθούν από το λεπτομερές σύστημα παρακολούθησης που απαιτεί η πανδημία.

Όπως υπογράμμισε ίσως είναι καιρός να παρακολουθήσουμε την πανδημία διαφορετικά καθώς η θνησιμότητα του COVID-19 έχει μειωθεί.

Ο Πέδρο Σάντσεθ είπε ότι αυτό θα γίνει με μια σταδιακή, προσεκτική διαδικασία. Επισημαίνοντας ότι είναι καιρός να ανοίξει η συζήτηση «σε τεχνικό επίπεδο, σε επίπεδο επαγγελματιών υγείας, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

«Πρέπει να αξιολογήσουμε την εξέλιξη του Covid από πανδημία σε ενδημική ασθένεια», ανέφερε ο Ισπανός πρωθυπουργός σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο Cadena SER.

Πώς θα αλλάξει η ισπανική κυβέρνηση τον τρόπο παρακολούθησης για τον COVID-19

Σύμφωνα με την El Pais η ισπανική κυβέρνηση εξετάζει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας.
Θα χρησιμοποιήσει μια μέθοδο παρόμοια με το πώς ακολουθεί στη γρίπη, χωρίς να καταγράφει κάθε κρούσμα και χωρίς να κάνει τεστ σε όλους τους ανθρώπους που παρουσιάζουν συμπτώματα.

Παρόμοιες προσεγγίσεις με την Ισπανία ενδέχεται να ακολουθήσουν σύντομα και άλλες χώρες της ΕΕ, αναφέρει το Bloomberg.

Ήδη, μεγάλο μέρος των κρατών μελών διευκόλυνε πρόσφατα τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς μειώνοντας τις περιόδους καραντίνας, παρά την εξάπλωση της Omicron.