Οι δράσεις για τους επισκέπτες όπως, η «Κάθοδος στον Άδη» μέσω εικονικής πραγματικότητας και η προσβασιμότητα ατόμων με κινητικά προβλήματα, είναι μεταξύ άλλων τα σημεία “κλειδιά” για την αναβάθμιση της περιοχής του Αχέροντα.

Το πρόγραμμα ολοκληρωμένων παρεμβάσεων που σχεδιάστηκε για την περιοχή παρουσιάζεται σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στη Γλυκή Θεσπρωτίας, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου.

Στόχος είναι η αναβάθμιση της εικόνας των υποδομών, η ανάπτυξη της τοπικής γαστρονομίας στηριγμένη στην παράδοση και στα προϊόντα της περιοχής . Στις δράσεις περιλαμβάνονται επίσης η δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων και μονοπατιών, η ανάδειξη ιστορικών μνημείων, η αντιπλημμυρική προστασία, αλλά και η δημιουργία συνεργατικού σχήματος των τοπικών επιχειρήσεων.

Οι δράσεις είναι συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ και θα ακολουθήσει η εκπόνηση των μελετών και η «ωρίμανση» των έργων προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021 – 2027.
Οι πρόδρομες δράσεις, που θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2020 ανέρχονται σε 20 εκατ. ευρώ.

Την ημερίδα συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Δήμοι Σουλίου και Πάργας και η Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) ΑΕ.