Οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν στο εξωτερικό σε μεγάλο βαθμό το 2023.

Το αμερικανικό δολάριο παραμένει επίσης σχετικά ισχυρό έναντι νομισμάτων όπως το ευρώ, η υβριδική εργασία προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία για μεγάλα ταξίδια και ορισμένες αεροπορικές εταιρείες έχουν προσθέσει νέα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων σε διεθνείς  προορισμούς, σύμφωνα με ταξιδιωτικούς ειδικούς.

Γιατί τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι έτοιμα «για μια μεγάλη επιστροφή»

Το 31% των Αμερικανών ενδιαφέρονται περισσότερο για τα διεθνή παρά για τα εγχώρια ταξίδια, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών τουριστικής αγοράς Destination Analysts. Αυτό ήταν μια αύξηση έξι μονάδων από τον Φεβρουάριο και ένα υψηλό από ένα έτος μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την έρευνα.

Εν τω μεταξύ, το 62% των αναζητήσεων πτήσεων του 2023 την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου αφορούσαν διεθνείς προορισμούς, από 55% την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Hopper. Ειδικότερα, τα διεθνή ταξίδια είναι μεταξύ των τριών κορυφαίων τάσεων για το 2023.

Οι αναζητήσεις στο Kayak για πτήσεις στο εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 1,3% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας έως τις 18 Δεκεμβρίου. Οι αναζητήσεις για πτήσεις εσωτερικού μειώθηκαν κατά 13%. Η Ταϊλάνδη θα είναι μια χώρα που ξεχωρίζει το 2023.

Το 2022, το μερίδιο των διεθνών ταξιδιών για τα οποία οι Αμερικανοί αγόρασαν ταξιδιωτική ασφάλιση ήταν στο ίδιο επίπεδο με τα επίπεδα του 2019, την πρώτη φορά που είχε συμβεί στην εποχή της πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία από την online αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης Squaremouth. Η τάση αυτή συνεχίστηκε για ταξίδια που έχουν κρατηθεί για το 2023.

Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες έμειναν σε μεγάλο βαθμό εντός των συνόρων των ΗΠΑ το 2020 και το 2021 εν μέσω ανησυχιών για την υγεία και περιορισμών που σχετίζονται με τον Covid στο εξωτερικό.

Οι επισκέψεις στα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ σημείωσαν άνθηση και οι ενοικιάσεις RV αυξήθηκαν καθώς οι υπαίθριες διακοπές πρόσφεραν τα διπλά οφέλη του ταξιδιού και τη σχετική ασφάλεια από ιούς.

Τώρα, ο φόβος για τον ιό έχει εξασθενίσει. Τον Σεπτέμβριο, το μερίδιο των ταξιδιωτών που δεν ανησυχούν για τη μόλυνση με Covid ξεπέρασε εκείνους που ανησυχούν, την πρώτη φορά που συνέβη στην εποχή της πανδημίας, σύμφωνα με τους Destination Analysts.

Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ταξιδιωτικές διακοπές

Το 2022 ήταν επίσης χρονιά για περισσότερα μεγάλα ταξίδια στο εξωτερικό — αλλά μια άνοδος των κρουσμάτων κορωνοϊού προς το τέλος του 2021 και μέσα στο νέο έτος, που τροφοδοτήθηκε από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή του όμικρον, κάπως μείωσε τον ενθουσιασμό, είπαν οι ειδικοί.

«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ταξίδια που δεν πραγματοποιήθηκαν», δήλωσε η Jessica Griscavage, ταξιδιωτική σύμβουλος και διευθύνουσα σύμβουλος της Runway Travel.

Αυτή η λεγόμενη τάση του «ταξιδιού εκδίκησης» – ένας όρος που επινοήθηκε πρόσφατα για να περιγράψει την εκρηκτική άνοδο ταξιδιωτικών που χάθηκαν λόγων του κορωνοϊού, συμπίπτει με πιο χαλαρούς κανόνες υγείας στο εξωτερικό και στο εσωτερικό.