Περίπου το 60% των τακτικών αεροπορικών ταξιδιωτών στις ΗΠΑ θα επιστρέψουν μέσα στους επόμενους έξι μήνες, σύμφωνα με νέα έρευνα της Xenophon Analytics. Αυτό περιμένουν πως και πως οι συχνοί αεροπορικοί ταξιδιώτες, μέλη προγραμμάτων πίστης μεγάλων αεροπορικών εταιρειών των ΗΠΑ.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 28 Μαΐου έως τις 18 Ιουνίου 2020, χρησιμοποιώντας τη βάση δεδομένων «Frequent Flyer» της εταιρείας με περισσότερα από 200.000 συχνά αεροσκάφη στις ΗΠΑ.

  • Πριν από την πανδημία, το 73% των συχνών επιβατών πραγματοποίησε περισσότερα από τρία ταξίδια το χρόνο και το 38% πέταξε έξι ή περισσότερες φορές.
  • Το 84% δεν έχουν πετάξει από τότε που κηρύχθηκε η πανδημία στα μέσα Μαρτίου.

«Μεγάλος αριθμός επιβατών αεροσκαφών είναι έτοιμοι να αρχίσουν να πετούν ξανά, κάτι που είναι καλό νέο για την αεροπορική βιομηχανία, δήλωσε ο David Fuscus, πρόεδρος της Xenophon Strategies.

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες, η παγκόσμια αεροπορία έχει καταστραφεί από την πανδημία με περικοπές θέσεων εργασίας, γειωμένα αεροπλάνα και αναβαλλόμενες ή ακυρωμένες παραγγελίες αεροσκαφών».

Που θα ταξιδέψουν οι συχνοί αεροπορικοί επιβάτες

  • Το 63% σχεδιάζει προσωπικά ταξίδια.
  • Το 10% θα ταξιδεύει για επαγγελματικούς λόγους.
  • Το 27% θα ταξιδεύσει συνδυάζοντας και τα δύο.

Από όσους ταξιδεύουν για αναψυχή, τα δύο τρίτα θα κάνουν διακοπές και το ένα τρίτο θα παρακολουθεί μια εκδήλωση όπως αποφοιτήσεις, γάμους ή επετείους.