Το πρώτο Ultra Long Range Airbus A350 XWB που θα παραδοθεί στην Singapore Airlines βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο παραγωγής. Το αεροσκάφος θα υποβληθεί σε δοκιμές προτού παραδοθεί στην αεροπορική εταιρεία τους επόμενους μήνες.

Η Singapore Airlines έχει παραγγείλει επτά αεροσκάφη Ultra Long Range A350-900 τα οποία βρίσκονται σε διάφορα στάδια συναρμολόγησης.

Το πρώτο αεροσκάφος που έχει πετάξει έχει ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα δοκιμαστικής πτήσης, το οποίο επικεντρώθηκε στο επανασχεδιασμένο σύστημα καυσίμων. Η αεροπορική εταιρεία θα εκμεταλλευτεί το αεροσκάφος σε απευθείας σύνδεση από τη Σιγκαπούρη στις ΗΠΑ. Αυτό περιλαμβάνει τις πτήσεις μεταξύ της Σιγκαπούρης και της Νέας Υόρκης, που θα είναι η μακρύτερη εμπορική υπηρεσία στον κόσμο, καθώς και σε δρομολόγια προς Λος Άντζελες και Σαν Φρανσίσκο.

Το Ultra Long Range A350-900 είναι η τελευταία έκδοση της οικογένειας A350 XWB με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και θα έχει εκτεταμένη εμβέλεια έως και 9.700 ναυτικά μίλια.

Αυτό επιτυγχάνεται με ένα τροποποιημένο σύστημα καυσίμου, το οποίο αυξάνει την χωρητικότητα του αεροσκάφους κατά 24.000 λίτρα χωρίς την ανάγκη για πρόσθετες δεξαμενές καυσίμου.

Με μέγιστο βάρος απογείωσης (MTOW) 280 τόνων, το Ultra Long Range A350 μπορεί να πετάξει πάνω από 20 ώρες χωρίς διακοπή, συνδυάζοντας τα υψηλότερα επίπεδα άνεσης των επιβατών και του πληρώματος .

Το A350 XWB είναι μια νέα οικογένεια αεροσκαφών μεγάλου μήκους που διαμορφώνουν το μέλλον των αεροπορικών ταξιδιών.

Το A350 XWB διαθέτει τον τελευταίο αεροδυναμικό σχεδιασμό, την άτρακτο και τις φτερούγες από ανθρακονήματα, καθώς και νέους κινητήρες Rolls-Royce με οικονομία καυσίμου.

Μαζί, αυτές οι τελευταίες τεχνολογίες μεταφράζονται σε ασυναγώνιστα επίπεδα λειτουργικής αποδοτικότητας, με μείωση κατά 25% της καύσης και των εκπομπών καυσίμων και σημαντικά χαμηλότερο κόστος συντήρησης.

Το A350 XWB διαθέτει μια καμπίνα Airspace by Airbus, προσφέροντας απόλυτη ευεξία στο σκάφος με την πιο ήσυχη καμπίνα με διπλό διάδρομο και νέα συστήματα αέρα.

Στα τέλη Ιουνίου του 2018, η Airbus κατέγραψε συνολικά 882 σταθερές παραγγελίες για το A350 XWB από 46 πελάτες παγκοσμίως, καθιστώντας το ήδη ένα από τα πιο επιτυχημένα αεροσκάφη μεγάλου μήκους.

Η Singapore Airlines είναι ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της οικογένειας A350 XWB, έχοντας παραγγείλει συνολικά 67 μοντέλα A350-900, συμπεριλαμβανομένων των επτά μοντέλων Ultra Long Range. Ο μεταφορέας έχει ήδη παραλάβει 21 A350-900.