santorini812Η ανάπτυξη της Ελληνικής Γαστρονομίας , στο πλαίσιο των θεματικών ενοτήτων του τουρισμού αποτελεί μία από τις άμεσες προτεραιότητες, όπως τόνισε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Θήρας στο Μουσείο της Ακρόπολης με την ευκαιρία της ανακήρυξης του 2013 ως έτους Γαστρονομίας στη Σαντορίνη.

Η υπουργός, επισήμανε ότι στη στρατηγική ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού οι θεματικές ενότητες αποτελούν άμεση προτεραιότητα γιατί θα εμπλουτίσουν το τουριστικό προϊόν και θα συμβάλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που αποτελεί το μεγάλο «στοίχημα» για τον ελληνικό τουρισμό.

Στις θεματικές ενότητες συμπεριλαμβάνεται και ο γαστρονομικός τουρισμός, ο οποίος, όπως τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη, έχει μια μεγάλη δυναμική στην Ελλάδα.

“Η πρωτοβουλία του Δήμου Θήρας, να ανακηρύξει το 2013 έτος γαστρονομίας στη Σαντορίνη, είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια που κινείται προς τον επιδιωκόμενο σκοπό, να αναδειχθούν δηλαδή τα μοναδικά στοιχεία της Σαντορίνης και να προβληθούν ως κομμάτι του τουριστικού προϊόντος.”, επεσήμανε η κ. Κεφαλογιάννη.

“Το νησί της Σαντορίνης, που ούτως ή άλλως αποτελεί ένα ισχυρό brand στην παγκόσμια τουριστική σκηνή, είναι ο ιδανικός τόπος από τον οποίο μπορεί να ξεκινήσει μια οργανωμένη προσπάθεια. Μια εκστρατεία γαστρονομίας, μέσω της οποίας θα προβάλλονται ιδιαίτερα προϊόντα για τα οποία υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον και μεγάλη ζήτηση. Η εκστρατεία αυτή, θα είναι όχημα ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό, σε μια εποχή που είναι το απόλυτο ζητούμενο για τον κλάδο και την εθνική οικονομία γενικότερα.”, κατέληξε η υπουργός.