Η Qatar Executive (QE), το τμήμα τσάρτερ ιδιωτικών αεροσκαφών του Ομίλου Qatar Airways, γνώρισε σημαντική αύξηση από έτος σε έτος (YOY) στις αφίξεις και αναχωρήσεις πτήσεων στο αποκλειστικό Premium Terminal FBO κατά την ολοκλήρωση ενός ιστορικού Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA Κατάρ 2022 .

Το FBO του Qatar Executive, που βρίσκεται στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ντόχα (DIA), σημείωσε αύξηση ρεκόρ σε ετήσια βάση κατά 595 τοις εκατό για αφίξεις και 574% για αναχωρήσεις μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2022. Μεταξύ 18 και 19 Δεκεμβρίου, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA Τελικός Qatar™, 296 τζετ αναχώρησαν από την DIA.

Ενόψει του πρώτου Παγκόσμιου Κυπέλλου FIFA™ στη Μέση Ανατολή, το QE ανακαίνισε το υπάρχον τερματικό στη Ντόχα, αναζωογονώντας το FBO και έτσι προσφέρει στους πελάτες ένα απρόσκοπτο ταξίδι τόσο στο έδαφος όσο και στο αεροσκάφος. Αυτό περιελάμβανε την αναβάθμιση των υπηρεσιών διακίνησης F&B και αποσκευών, εκπαίδευση πρόσθετου προσωπικού και ανακαίνιση των εγκαταστάσεων στις εγκαταστάσεις. Η Qatar Executive ανέπτυξε επίσης τις πιο πρόσφατες δυνατότητες Wi-Fi και ροής τόσο εντός του τερματικού όσο και στον στόλο της, παρέχοντας στους ποδοσφαιρόφιλους εξαιρετική συνδεσιμότητα για να μεταδίδουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου χωρίς διακοπή.

Επιπλέον, η Qatar Executive πρόσθεσε 3 ακόμη Gulfstream G650ER, με τον τύπο αεροσκάφους να αποτελεί 15 από τους 19 ισχυρούς στόλους της, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη 25%. Αυτό καθιστά την QE τον μεγαλύτερο ιδιοκτήτη και μοναδικό εμπορικό φορέα του G650ER στον κόσμο. Το Gulfstream G650ER διαθέτει έναν υπερσύγχρονο κινητήρα BR725 Rolls-Royce, είναι σε θέση να πετά με ταχύτητα και αυτονομία ρεκόρ.

Εξαιρετική απόδοση καυσίμου και δυνατότητα λειτουργίας με χρήση 100% βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (SAF), προωθώντας τη βιώσιμη επιχειρηματική αεροπορία. Επιπλέον, η QE προσφέρει τώρα δύο A319, το ένα εάν έχει ρυθμιστεί με διάταξη VIP ασθενοφόρου και το άλλο με διάταξη VIP επιβατών.

Η υπηρεσία Qatar Executive FBO στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ντόχα είναι διαθέσιμη για ιδιωτικές αφίξεις και αναχωρήσεις τσάρτερ ανά πάσα στιγμή, προσφέροντας τις παρακάτω υπηρεσίες:

Ρυθμίσεις χειρισμού πτήσεων
Διακίνηση επιβατών
Χειρισμός αποσκευών
Τελωνεία και Μετανάστευση
Σαλόνι πληρώματος
Αίθουσες ημέρας για πληρώματα και επιβάτες
Συντονισμός προμήθειας καυσίμων
Συντονισμός τροφοδοσίας αεροσκαφών
Συντονισμός θέσεων ATC και αεροδρομίου
Εγκατάσταση συντήρησης και υπόστεγου
Δωρεάν Wi-Fi
Δωρεάν αναψυκτικά
Ρυθμίσεις ξενοδοχείων
Ρυθμίσεις υπηρεσιών λιμουζίνας

Τον Δεκέμβριο, το Qatar Executive έλαβε ένα νέο τζετ Gulfstream G650ER, επεκτείνοντας το σύνολο σε δεκαπέντε του ίδιου μοντέλου αεροσκάφους. Επιπλέον, η QE λειτουργεί επί του παρόντος δύο Bombardier Global 5000, ένα Airbus A319ACJ και ένα άλλο αεροσκάφος Airbus A319 Air Ambulance, καθιστώντας τον τρέχοντα στόλο 19 ισχυρό.