Έσπασαν τα ρεκόρ όλων των εποχών τα ταξίδια των Ελλήνων στο εξωτερικό το 2018, που έφτασαν στα 7,96 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.

Όπως αποτυπώνουν τα στοιχεία, από το σύνολο των ταξιδιών τα 7,3 εκατομμύρια αφορούσαν σε μεμονωμένους ταξιδιώτες, ενώ τα 700.000 πραγματοποιήθηκαν μέσω ταξιδιωτικών γραφείων.

Ρεκόρ δεκαετίας

Με ρυθμούς άνω του 240% κινήθηκαν τα ποσοστά που αντικατοπτρίζουν τον αριθμό των ταξιδιών που πραγματοποίησαν οι Έλληνες τα τελευταία 13 χρόνια.

Συγκεκριμένα, το 2005 ο συνολικός αριθμός ταξιδίων ανήλθε σε 3,6 εκατομμύρια ταξίδια.

Που ταξιδεύουν οι Έλληνες

Πρώτη επιλογή των Ελλήνων ταξιδιωτών για το 2018 ήταν η γειτονική Βουλγαρία με με 2,37 εκατομμύρια ταξίδια, με την Τουρκία να ακολουθεί με 967.000 ταξίδια.
Ενώ, από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Έλληνες ταξιδεύουν κυρίως σε Γερμανία (499.000 ταξίδια) και Ιταλία (405.000 ταξίδια).

Προορισμοί Πασχαλινών Αποδράσεων

Αυξημένη κατά 15% περίπου παρουσιάζεται η κίνηση των Ελλήνων ταξιδιωτών το φετινό Πάσχα, σε προορισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως προκύπτει από τις κρατήσεις στα ελληνικά τουριστικά γραφεία που ανήκουν σε Συνδέσμους-μέλη της FedHATTA.

Εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος των ταξιδιωτών για την Αφή του Αγίου Φωτός, μεγάλη δυναμική παρουσιάζει η ζήτηση για Ισραήλ (Ιερουσαλήμ) καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 8-10%.

Παράλληλα, ισχυρή αύξηση, πάντα με στοιχεία των τουριστικών γραφείων, παρατηρείται στις κρατήσεις για ταξίδια στην Ιορδανία, στο Ντουμπάι, στο Μαρόκο και την Αίγυπτο, ενώ συνεχιζόμενη ζήτηση υπάρχει και για τις αραβικές χώρες, την Κωνσταντινούπολη, την Ιταλία (Σαρδηνία, Σικελία, Ρώμη), τη Γαλλία και την Ισπανία.

Αυξημένες είναι και οι εκδρομές προς τη Ρωσία και τη Ρουμανία, την Κεντρική Ευρώπη αλλά και μακρινούς προορισμούς (Περού, Αφρική, ΗΠΑ, Λατινική Αμερική, Αυστραλία) δείχνοντας τη διάθεση των Ελλήνων ταξιδιωτών να ανακαλύψουν νέους προορισμούς.

Ταξίδια και στο εσωτερικό…

Δημοφιλέστεροι είναι και φέτος οι νησιωτικοί προορισμοί της Ελλάδας (Κέρκυρα, Κρήτη, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Πάτμος και Σύρος) καθώς και η Πελοπόννησος (Πόρτο Χέλι), το Μέτσοβο, τα Ιωάννινα και το Πήλιο, με έντονο ενδιαφέρον των ταξιδιωτών να γνωρίσουν από κοντά τα τοπικά ήθη και έθιμα του Πάσχα.