Ο Στέλιος Χατζηιωάννου, δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της easyGroup, έχασε τον έλεγχο του ξενοδοχειακού σκέλους της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας του.
Σε μια μάχη με ένα καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο και επενδυτές από το Λουξεμβούργο.

Ο ιδρυτής της easyJet είχε αγωνιστεί για την κυριότητα του easyHotel εναντίον του  διαχειριστή κεφαλαίων ICAMAP του Λουξεμβούργου, κατηγορώντας τους ότι προσπάθησαν να “κλέψουν” την εισηγμένη ξενοδοχειακή ομάδα από “κάτω από τις μύτες των άλλων επενδυτών”.

Η ομάδα Χατζηιωάννου επιβεβαίωσε στην Forbes ότι η κοινοπραξία «χτύπησε» το 50% που απαιτείται για να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο.

Την περασμένη εβδομάδα, το ταμείο ICAMAP συνεργάστηκε με το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο Ivanhoe Cambridge για μια προσφορά εξαγοράς που αξιολόγησε το easyHotel στα 168 εκατομμύρια δολάρια (138,7 εκατομμύρια λίρες στερλίνες) και δημιούργησε το δικό του ποσοστό πάνω από 44%.
Η αλυσίδα λειτουργεί σήμερα 36 ξενοδοχεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Η κοινοπραξία απέκτησε τον έλεγχο του 50% του easyHotel την Τετάρτη, αποτρέποντας τις προσπάθειες του Στέλιου Χατζηιωάννου να εμποδίσει την εξαγορά αυξάνοντας το μερίδιό του στο easyHotel PLC από το σημερινό επίπεδο του 27,5% σε μόλις κάτω από 30%.

“Καταφέραμε να βρούμε μόνο 10.000 μετοχές στις 95 πέννες και παρά την αύξηση της προσφοράς στις 96 πέννες δεν καταφέραμε να βρούμε άλλους πωλητές πρόθυμους σε αυτή την τιμή”, δήλωσε απογοητευμένος ο δισεκατομμυριούχος.

Η αδυναμία να βρεθούν περισσότεροι πωλητές στις 95 πέννες “αποδεικνύει ότι η πραγματική αξία της easyHotel σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που καταγράφεται στην προσφορά της ICAMAP”, υποστηρίζει ο κ. Χατζηιωάννου.
Ζητώ από όλους τους μετόχους να συμμετάσχουν στην απόρριψη της τρέχουσας προσφοράς των 95 πεννών όπως έκανα εγώ για το σύνολο του μεριδίου μου.”