Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η easyJet παρέτεινε περαιτέρω την αναστολή των πτήσεων προς το Τελ Αβίβ για την επόμενη εβδομάδα εν μέσω εντεινόμενου πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Γάζας.

Η οικονομική αεροπορική εταιρεία είχε διακόψει τα δρομολόγια της μέχρι σήμερα Παρασκευή, αλλά οι πτήσεις έχουν πλέον ακυρωθεί έως την Τρίτη 17 Οκτωβρίου.

Όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία σχετικά με τις ακυρώσεις «θα επικοινωνήσουμε με τους πελάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν από και προς το Τελ Αβίβ αυτές τις ημερομηνίες, μέσω email και SMS με τα στοιχεία που παρέχονται κατά την κράτηση και το check in.

Οποιοσδήποτε πελάτης μόνο για πτήσεις easyJet που έχουν ακυρωθεί θα μπορεί να ζητήσει κουπόνι για την πλήρη αξία της πτήσης, επιστροφή χρημάτων ή να μεταφέρουν τις πτήσεις τους δωρεάν για μελλοντικά ταξίδια».

Οι πελάτες που κάνουν κράτηση για πακέτα easyJet Holidays προς το Ισραήλ έως τις 21 Οκτωβρίου έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν προορισμούς ή να ακυρώσουν χωρίς κόστος για να λάβουν πίστωση για εναλλακτικές διακοπές.

Σχετικά με τις κρατήσεις μέσω ταξιδιωτικού πράκτορα η easyJet συμβουλεύει «επικοινωνήστε με το τουριστικό σας γραφείο για βοήθεια σχετικά με τα πλήρη ταξιδιωτικά σας σχέδια.
Εάν χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια και ο αντιπρόσωπος σας δεν μπορεί να σας βοηθήσει, επικοινωνήστε με την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας.
Θυμηθείτε να ενημερώσετε τον ταξιδιωτικό πράκτορα σας για τυχόν αλλαγές που κάνετε».

Υπενθυμίζεται πώς οι πτήσεις της British Airways μεταξύ Χίθροου και Τελ Αβίβ έχουν ακυρωθεί έως και αύριο Σάββατο.

Τα δρομολόγια της Virgin Atlantic προς την πρωτεύουσα του Ισραήλ αναστέλλονται μέχρι την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Οι πτήσεις της Ryanair προς το Τελ Αβίβ από μέρη της Ευρώπης ακυρώθηκαν έως τις 16 Οκτωβρίου.

Η El Al Israel Airlines «σπάει» αύριο το εβραϊκό Σαμπάτ

Η El Al Israel Airlines συνεχίζει να λειτουργεί από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, αλλά προειδοποίησε ότι οι ώρες αναχώρησης ορισμένων πτήσεων ενδέχεται να αλλάξουν.

Μάλιστα πριν από λίγο, ο εθνικός αερομεταφορέας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει πτήσεις αύριο Σάββατο «σπάζοντας» για πρώτη φορά από το 1982 το εβραϊκό Σαμπάτ, την παράδοση που θέλει να μην κυκλοφορήσουν αεροπλάνα και τρένα την ημέρα ανάπαυσης.

Όπως ανακοινώθηκε, οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν από τις ΗΠΑ και την Ασία. Συγκεκριμένα, οι έφεδροι στρατιώτες θα πετάξουν δωρεάν το Σάββατο με δύο αεροσκάφη Boeing 787 που αναχωρούν από τη Νέα Υόρκη και την Μπανγκόκ.
Το κόστος των πτήσεων θα βαρύνει την El Al και μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ, ανέφερε σε ανακοίνωση της η αεροπορική εταιρεία.

Η El Al τόνισε ότι η παραβίαση της επί δεκαετίες πολιτικής της να μην πετάει το εβραϊκό Σάββατο έχει την έγκριση της Χαλάχα (συλλογικό σώμα των εβραϊκών θρησκευτικών νόμω) καθώς οι πτήσεις διάσωσης θεωρούνται μέρος αυτού που είναι γνωστό στα εβραϊκά ως pikuah nefesh, της εβραϊκής νομικής αρχής ότι η διάσωση μιας ζωής υπερισχύει σχεδόν όλων των άλλων θρησκευτικών απαιτήσεων.