Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η AirBaltic ανακοίνωσε ότι όλες οι πτήσεις της από και προς το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ θα παραμείνουν σε αναστολή μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο.

Η λετονική αεροπορική εταιρεία τόνισε ότι η απόφαση πάρθηκε λόγω αβεβαιότητας με την τρέχουσα κατάσταση στο Ισραήλ.

Η AirBaltic επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε επαφή τόσο με τις εθνικές όσο και με τις διεθνείς αρχές, και εφεξής είναι έτοιμη να αλλάξει το πρόγραμμα στις πτήσεις της εάν χρειαστεί.
Κάλεσε επίσης όλους τους επηρεαζόμενους επιβάτες να επαληθεύσουν τις κρατήσεις τους στον ιστότοπο της για επιστροφή χρημάτων ή να επικοινωνήσουν με το κέντρο υποστήριξης για άλλες πιθανές αλλαγές.

Από την άλλη πλευρά, οκτώ ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες αποφάσισαν να επανεκκινήσουν τις πτήσεις προς το Ισραήλ τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Πιο συγκεκριμένα, η Air France, η Bluebird Airways και η Bulgaria Air σχεδιάζουν να ξεκινήσουν συγκεκριμένες πτήσεις αυτόν τον μήνα. Τέσσερις άλλες αεροπορικές εταιρείες οι TUS, Transavia, LOT και Vueling, στοχεύουν να επαναλάβουν τη μερική εξυπηρέτηση την ίδια περίοδο.
Επιπλέον, η Air Europa στοχεύει να επανεκκινήσει τις πτήσεις προς τη Μαδρίτη στις αρχές Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, οι αεροπορικές εταιρείες προειδοποίησαν ότι θα αναστείλουν ξανά τις πτήσεις προς το Ισραήλ σε περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάσταση ασφαλείας.