beforemidnightΓια την πρεμιέρα της ταινίας τους «Before Midnight» βρίσκονται στην Αθήνα ο Ίθαν Χοκ και η Ζιλί Ντελπί.

Η ταινία άνοιξε το 3ο Athens Open Air Film Festival, την αγαπημένη συνήθεια που φέρνει τον κινηματογράφο και τη μουσική σε πάρκα, πλατείες και άλλα σημεία-έκπληξη της πρωτεύουσας!

H πολυαναμενόμενη κινηματογραφική παραγωγή προβλήθηκε την Τρίτη στην αίθουσα του “Παλλάς” (η είσοδος στον χώρο του κινηματογράφου γινόταν μόνο με προσκλήσεις) και όχι στο θερινό σινεμά Θησείο, λόγω αναγγελίας έκτακτων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ.

Μαζί τους στην Αθήνα βρίσκεται και ο σκηνοθέτης της τριλογίας, Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ.

Το «Πριν τα μεσάνυχτα», τρίτη ταινία των τριών συνεργατών, που καταπιάνεται με τον έρωτα του Τζέσε και της Σελίν σε διαφορετικές φάσεις της ζωής τους (όλα ξεκίνησαν στη Βιέννη το 1995 με το «Πριν το ξημέρωμα» και η ιστορία των δύο συνεχίστηκε στο Παρίσι το 2004 με το «Πριν το ηλιοβασίλεμα» και τώρα στην Καρδαμύλη με τους πρωταγωνιστές να έχουν αποκτήσει δύο παιδιά), γυρίστηκε το καλοκαίρι του 2012 στη Μεσσηνία.

Είναι παραγωγή ελληνικής εταιρείας που δραστηριοποιείται δυναμικά στον χώρο της κινηματογραφίας πραγματοποιώντας ανοίγματα στο εξωτερικό.

O Ιθαν Χοκ είναι στην Αθήνα μαζί με την οικογένειά του και διαμένει σε κεντρικό ξενοδοχείο, παραχωρώντας συνεντεύξεις για την παγκόσμια προώθηση του φιλμ, προτού αναχωρήσει για ολιγοήμερες διακοπές στην Πελοπόννησο. Η Ζιλί Ντελπί θα πετάξει στο Παρίσι, για την εκεί πρεμιέρα του «Πριν τα μεσάνυχτα».

Η φετινή εκδήλωση της πρεμιέρας του Φεστιβάλ Θερινού κινηματογράφου της Αθήνας πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΕΟΤ, ενώ βασικός συνεργάτης είναι το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.