Ο τουριστικός τομέας της Αιγύπτου έχει ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα το 2024, με τις αφίξεις τουριστών να σημειώνουν αξιοσημείωτη αύξηση 6% από έτος σε έτος κατά τις πρώτες 50 ημέρες του 2024.

Σε μια δήλωση, ο υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων, Ahmed Issa, αποκάλυψε φιλόδοξα σχέδια να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της χώρας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού, με στόχο τη σημαντική αύξηση του παγκόσμιου μεριδίου τουρισμού και με στόχο την προσέλκυση 30 εκατ. τουριστών έως το 2028.

Αυτό έγινε κατά τη συμμετοχή του υπουργού στην 71η έκδοση της Περιφερειακής Διάσκεψης και Έκθεσης της Αφρικής του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI).

Βασικά στατιστικά στοιχεία και στόχοι

Ο υπουργός αποκάλυψε ότι η Αίγυπτος στοχεύει να αυξήσει το μερίδιό της στον παγκόσμιο τουρισμό από 1,6% σε 1,7% το 2028. Αυτός ο στρατηγικός στόχος ευθυγραμμίζεται με το όραμα της κυβέρνησης να τοποθετήσει την Αίγυπτο ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό στην παγκόσμια σκηνή. Επιπλέον, η χώρα προσπαθεί για ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 25 έως 30% στον εισερχόμενο τουρισμό, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή της για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στον τομέα.

Στοιχεία ρεκόρ στον τουρισμό

Ο Issa εξέτασε το μερίδιο της Αιγύπτου στον παγκόσμιο τουρισμό, το οποίο αυξήθηκε το 2023 στο 1,2%. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 33% σε σύγκριση με το μερίδιό της το 2019 0,9%. Ανέφερε ότι ο παγκόσμιος τουρισμός κατέγραψε πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια τουρίστες το 2019. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σε 1,7 με 1,8 δισεκατομμύρια μέχρι το 2028.