Θετικά νούμερα εμφανίζει η τουριστική βιομηχανία της Αιγύπτου το πρώτο τρίμηνο του 2017 καθώς 1,7 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν τη χώρα, γεγονός που αντιπροσωπεύει αύξηση κατά 51% σε σύγκριση με τους τρεις πρώτους μήνες του 2016.

Η Γερμανία είναι η σημαντικότερη πηγή εισερχόμενου τουρισμού  για την Αίγυπτο. Ο αριθμός των Γερμανών επισκεπτών αυξήθηκε φέτος, αντιπροσωπεύοντας το 35% του συνόλου – περίπου 227.000 τουρίστες. Οι Ουκρανοί κατέλαβαν τη δεύτερη θέση, ακολουθούμενοι από τις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιταλίας και της Γαλλίας που κατέχουν την τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την Κεντρική Υπηρεσία Κίνησης και Στατιστικής του Δημοσίου (CAPMAS), μόνο τον Μάρτιο, η Αίγυπτος υποδέχθηκε περίπου 654.900 τουρίστες. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει αύξηση 48,4% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2016. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι αυτή η ανοδική τάση θα συνεχιστεί, ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο που θα αρχίσει στις αρχές Οκτωβρίου.

Παράλληλα, ο αριθμός των αφίξεων τον Μάρτιο ξεπέρασε τον αριθμό των τουριστών τον Φεβρουάριο (539 100 τουρίστες). Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων στα τοπικά ξενοδοχεία ήταν 5,4 εκατ. το Μάρτιο του 2017 σε σύγκριση με μόλις 2,4 εκατ. τον Μάρτιο του 2016.

Οι κορυφαίες αγορές εισερχόμενου τουρισμού στην Αίγυπτο είναι η Ευρώπη, η οποία εκπροσωπεί το 70% της τουριστικής κίνησης, ακολουθούμενη από τα Αραβικά έθνη που αποτελούν το 26%.

Η Ινδία είναι επίσης μια από τις μεγαλύτερες αγορές για την αιγυπτιακή τουριστική βιομηχανία. Το 2016, η Αίγυπτος έλαβε 80.000 επισκέπτες από την Ινδία, σύμφωνα με στοιχεία της Αιγυπτιακής Υπηρεσίας Τουρισμού. Το Αιγυπτιακό Υπουργείο αναμένει αύξηση πάνω από 50% στις αφίξεις από την Ινδία φέτος, φθάνοντας τους 1.200.000 επισκέπτες. Υπενθυμίζεται ότι η Αίγυπτος προωθείται ως ένας πλούσιος και εξωτικός προορισμός στην Ινδία.

Επιπλέον και το αραβικό τμήμα της αιγυπτιακής τουριστικής βιομηχανίας σημείωσε αύξηση κατά 38% για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους – σε σχέση με την περυσινή απόδοση κατά την ίδια περίοδο. Οι Σαουδάραβες τουρίστες ήταν οι περισσότεροι με περίπου 507.000 εισόδους στην Αίγυπτο το 2016, ακολουθούμενοι από την Ιορδανία, το Κουβέιτ και τον Λίβανο.