Η Αίγυπτος προσφέρει κίνητρα για να ενισχύσει την τουριστική της βιομηχανία στο νότιο Σινά στην Ερυθρά Θάλασσα, με τις επιπτώσεις από τη σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας μέχρι στιγμής να περιορίζεται σε λιγότερο από το 10% των κρατήσεων στη χώρα. Αυτό δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός Τουρισμού, στη διεθνή τουριστική έκθεση στο Λονδίνο World Travel Market (WTM) 2023.

Ειδικότερα, ο τουρισμός, βρισκόταν σε καλό δρόμο για να φέρει κέρδη άνω των 13 δις. δολαρίων φέτος. Παράλληλα, έφτασε στο στόχο των 15 εκατ. επισκεπτών, παρά τις καθυστερημένες κρατήσεις για το τέλος του έτους, δήλωσε ο Ahmed Issa.

«Ο τουριστικός τομέας στο Ισραήλ ουσιαστικά έχει κλείσει, οπότε εδώ βλέπουμε τον πιο σημαντικό αντίκτυπο, είπε ο υπουργός στο περιθώριο της WTM.

Αλλά στο μεγάλο σχέδιο των πραγμάτων, το συνολικό μέγεθος των κρατήσεων, που αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 10% του συνολικού αριθμού κρατήσεων στην Αίγυπτο».

Ο Issa είπε ότι η Αίγυπτος προσφέρει επιπλέον κίνητρα 500 δολάρια ανά πτήση που προσγειώνεται στο Σαρμ Ελ Σέιχ, επειδή εκεί οι πελάτες έκαναν «τον μεγαλύτερο αριθμό ερωτήσεων» και συνεργαζόταν πολύ στενά με χονδρεμπόρους, λιανοπωλητές και αεροπορικές εταιρείες για να τους κρατήσουν αφοσιωμένους στην Αίγυπτο.