Υπέρ της πρόσβασης των Ρώσων τουριστών στη Τουρκία με απλή επίδειξη ταυτότητας και όχι με διαβατήριο τάσσονται οι επαγγελματίες του τουρισμού της χώρας με σκοπό την τόνωση της τουριστικής κίνησης από τη Ρωσία σύμφωνα με πηγές της τουρκικής εφημερίδας Ηurriyet.

Η συγκεκριμένη πρόταση ζητήθηκε να συμπεριληφθεί στα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Τουρκίας, προκειμένου να περιορίσει τον αρνητικό αντίκτυπο της ρωσικής οικονομίας στον τουρκικό τουρισμό. Γι’ αυτό το λόγο, οι φορείς του τουρισμού στην Τουρκία έχουν προτείνει στην κυβέρνηση να προσαρμόσει την ίδια πολιτική που ακολουθεί η χώρα και στην περίπτωση της Γεωργίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμφωνία Τουρκίας-Γεωργίας ,ήδη από το 2011 ,προβλέπει ότι οι πολίτες και των δύο χωρών μπορούν να επισκέπτονται την έτερη χώρα μόνο με αστυνομική ταυτότητα.

Οι φορείς του τουρισμού της Τουρκίας αναφέρουν ότι η κυβέρνηση της χώρας έχει ήδη εντάξει την πρόταση στην ατζέντα της, ενώ, αν εφαρμοστεί, αναμένεται να αφιχθούν φέτος στην Τουρκία περίπου 500.000 περισσότεροι Ρώσοι τουρίστες.