Οι χειριστές του αεροδρομίου Tegel του Βερολίνου προετοιμάζονται για προσωρινό κλείσιμο από την 1η Ιουνίου λογω της κρίσης του κορωνοϊού. Για το σκοπό αυτό, η αεροπορική αρχή θα πρέπει να υποβάλει αίτηση για εξαίρεση από την υποχρέωση λειτουργίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Διευθυντής του αεροδρομίου, Lütke Daldrup.

“Θα υποβάλουμε την αίτηση σήμερα”, δήλωσε την Τετάρτη ο διευθυντής του αεροδρομίου. Στο τέλος Μαΐου, πρέπει να ληφθεί απόφαση ανάλογα με τον αριθμό των επιβατών. Οι πτήσεις του Βερολίνου θα επικεντρωθούν στη συνέχεια στο δεύτερο αεροδρόμιο του Βερολίνου στο Schönefeld για τουλάχιστον δύο μήνες. Τα αεροδρόμια θα έχουν μόνο το 1% του συνηθισμένου αριθμού επιβατών.

Δεν υπάρχει γρήγορη ανάκαμψη

Ο Lütke Daldrup δεν αναμένει ταχεία ανάκαμψη λόγω των παγκόσμιων ταξιδιωτικών περιορισμών. Θα μπορούσε να διαρκέσει περισσότερο από ένα χρόνο η κρίση, ενώ τα επαγγελματικά ταξίδια ενδέχεται να μην φτάνουν πλέον στο παλιό επίπεδο. “Περιμένουμε λοιπόν ότι θα χρειαστούν δύο ή τρία χρόνια για να φτάσουμε σε επίπεδο πριν από την κρίση”, σημείωσε ο Daldrup.