Σύνταξη tourismtoday.gr

Αίτηση για προσωρινή άδεια λειτουργίας κατέθεσε η χρεοκοπημένη αεροπορική εταιρία Flybe σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) του Ηνωμένου Βασιλείου.

H CAA εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκρίνει το αίτημα παρέχοντας στην εταιρία τη δυνατότητα να προχωρήσει σε διαδικασία αναδιάρθρωσης. Αν αυτό συμβεί θα είναι για πρώτη φορά στην ιστορία της ρυθμιστικής αρχής.

Ωστόσο στην περίπτωση που η CAA εγκρίνει την αίτηση για προσωρινή άδεια, δεν σημαίνει ότι η Flybe θα συνεχίσει να πετάει.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία διέκοψε τις πτήσεις την 28ης Ιανουαρίου, αφού κατέγραφε απώλειες έως και 5 εκατομμυρίων λιρών μηνιαίως. Αυτή είναι και δεύτερη φορά που εισέρχεται σε καθεστώς χρεοκοπίας.

Ο αερομεταφορέας διασώθηκε αφού αγοράστηκε το 2021 από την Thyme Opco, μια εταιρεία που συνδέεται με το αμερικανικό hedge fund Cyrus Capital και στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Flybe Limited.

Η Flybe εκτελούσε 21 τακτικά δρομολόγια -με οκτώ μισθωμένα αεροσκάφη Q400 turboprop-από το Μπέλφαστ Σίτι, το Μπέρμιγχαμ και το Χίθροου του Λονδίνου προς πόλεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και και διεθνώς προς Άμστερνταμ και Γενεύη.