Η SVB Financial Group, η μητρική της Silicon Valley Bank υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, ώστε να καταστεί εφικτό να πωληθούν άλλοι τομείς.

Η εταιρεία δήλωσε ότι διαθέτει ρευστότητα περίπου 2,2 δισ. δολαρίων.

Οι ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνιας έκλεισαν τη Silicon Valley Bank την Παρασκευή 10/3, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη κατάρρευση από τότε που η Washington Mutual χρεοκόπησε στη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Πωλήθηκε ένα χαρτοφυλάκιο κρατικών ομολόγων και ενυπόθηκων τίτλων στην Goldman Sachs (GS.N) με ζημία 1,8 δισ. δολαρίων.

Για να κλείσει την «τρύπα», προσπάθησε να αντλήσει 2,25 δισεκατομμύρια δολάρια σε κοινές μετοχές και προνομιούχες μετατρέψιμες μετοχές.

Όμως, οι πελάτες απέσυραν καταθέσεις από την τράπεζα, γεγονός που οδήγησε σε εκροές 42 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μία ημέρα.

Η SVB Financial Group δήλωσε ότι οι μονάδες της επενδυτικής τραπεζικής και δανεισμού, SVB Securities και SVB Capital, δεν συμπεριλήφθηκαν στην αίτηση πτώχευσης, αλλά ότι «σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία που εποπτεύεται από το δικαστήριο για να αξιολογήσει στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις για την SVB Capital, την SVB Securities και τα άλλα περιουσιακά στοιχεία και επενδύσεις της Εταιρείας».