Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι όγκοι κρατήσεων επηρεάστηκαν και θα συνεχίσουν να «επηρεάζονται σημαντικά» από την εξέλιξη της πανδημίας και από την πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προειδοποίησε το On the Beach.

Ο OTA, αναφέροντας μειωμένες ετήσιες απώλειες. Και υπογράμμισε ότι είναι «πολύ νωρίς για να πούμε» τι αντίκτυπο θα έχει η παραλλαγή Omicron στη ζήτηση.

Το On the Beach λέει ότι έχει «καλά δοκιμασμένα σχέδια για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε επακόλουθη διαταραχή».

Η εταιρεία ανέφερε ζημιά 18,4 εκατομμυρίων λιρών προ φόρων για τους 12 μήνες έως τις 30 Σεπτεμβρίου, από 36,7 εκατομμύρια λίρες το προηγούμενο έτος.

Τα έσοδα μειώθηκαν περισσότερο από το μισό σε 30,5 εκατομμύρια λίρες από 71,2 εκατομμύρια λίρες τους προηγούμενους 12 μήνες.

Τα επίπεδα κρατήσεων ήταν χαμηλά σε όλο το lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου.
Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών «μειώθηκε» καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021. Κι αυτό λόγω «σύνθετων και ασυνεπών κανόνων, σε συνδυασμό με απαγορευτικά ακριβό κόστος δοκιμών».

Τα έσοδα επηρεάστηκαν επίσης από την απόφαση Μαΐου για αναστολή νέων κρατήσεων για διακοπές που αναχωρούσαν πριν από την 1η Σεπτεμβρίου.

«Η ομάδα συνεχίζει να προσαρμόζεται για αναμενόμενες ακυρώσεις και τροποποιήσεις που σχετίζονται με τον Covid-19», επισημαίνει ο ΟΤΑ.

Το σύνολο των έκτακτων στοιχείων στην περίοδο των 10 εκατομμυρίων λιρών αντιπροσωπεύει τον εκτιμώμενο αντίκτυπο του Covid-19.

«Αυτό είναι κατά κύριο λόγο το αποτέλεσμα ακυρώσεων που σχετίζονται με τον Covid-19, και συναφών διοικητικών εξόδων», ανέφερε η εταιρεία.

Ο όμιλος συγκέντρωσε 24,9 εκατομμύρια λίρες μέσω μιας μετοχής που τοποθετήθηκε τον Ιούλιο. Με στόχο να βοηθήσει στην προετοιμασία για την αναμενόμενη ανάκαμψη των διεθνών ταξιδιών το 2022.

Η εταιρεία είχε 56 εκατομμύρια λίρες σε μετρητά στα τέλη Σεπτεμβρίου, εξαιρουμένων των χρημάτων πελατών.

Η On the Beach ανέφερε ότι «συνεχίζει να επιστρέφει χρήματα στους πελάτες πριν λάβουν επιστροφές από αεροπορικές εταιρείες για ακυρωμένες πτήσεις».

Αβέβαιη η ανάκαμψη του τουρισμού λέει το On the Beach

«Η διαταραχή που προκλήθηκε από τον Covid-19 διήρκεσε περισσότερο από ό,τι θα περίμενε κανείς, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του On the Beach Σάιμον Κούπερ

Η ταξιδιωτική βιομηχανία είδε και συνεχίζει να βλέπει τις πιο σκληρές επιπτώσεις.

Η μορφή της ανάκαμψης για τον κλάδο παραμένει αβέβαιη. Λόγω της συνεχιζόμενης εξέλιξης του Covid-19 και των επακόλουθων κυβερνητικών αντιδράσεων. Τόσο σε Ηνωμένο Βασίλειο όσο και σε Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ευέλικτη φύση του επιχειρηματικού μας μοντέλου και η δουλειά που έχει κάνει η ομάδα τον τελευταίο χρόνο, σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι για το 2022».