Περισσότερα από 4,5 εκατ. επιβάτες ταξιδεύουν στο εξωτερικό κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (18 Δεκεμβρίου-2Ιανουαρίου), με ημέρα αιχμής την 23η Δεκεμβρίου και την ημέρα των Χριστουγέννων να είναι η πιο ήσυχη ημέρα για ταξίδια, σύμφωνα με στοιχεία από την Ένωση Βρετανικών Τουριστικών Πρακτόρων.

Οι βρετανοί παραθεριστές είτε εξορμούν για κάποιο ηλιόλουστο προορισμό είτε σε ψυχρότερα κλίματα για να απολαύσουν το χιόνι. Οι λάτρεις του χειμερινού ήλιου ταξιδεύουν σε μικρές αποστάσεις προς την Τενερίφη, τη Lanzarote και τη Fuerteventura, και όσοι αγαπούν τις μεγάλες αποστάσεις προς το Πράσινο Ακρωτήριο, την Τζαμάικα, τη Δομινικανή Δημοκρατία και την Γκόα, με ένα μεγάλο πρακτορείο ταξιδίων να αναφέρει αύξηση κατά 50% στις κρατήσεις για την ινδική παράκτιο κράτος. Τα μέλη της ABTA επίσης αναφέρουν ότι πολλοί προορισμοί είναι κοντά στο να «κλείσουν» πλήρως.

Η Ελβετία, η Γαλλία, η Αυστρία και η Ιταλία είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για εκείνους που ψάχνουν για μια παραδοσιακή εμπειρία σε ένα χιονισμένο προορισμό. Η Ισλανδία έχει επίσης αποδειχθεί πολύ δημοφιλής αυτό το έτος.

Επιπλέον, πολύ δημοφιλείς προορισμοί Πρωτοχρονιάς περιλαμβάνουν τις πόλεις του Δουβλίνου, της Βαρκελώνης, της Νέας Υόρκης και του Άμστερνταμ, και στο εσωτερικό του Εδιμβούργου και του Λονδίνου.

Παράλληλα, εκατομμύρια άνθρωποι εγκαταλείπουν τη χώρα μέσα από τα μεγάλα αεροδρόμια, τα οποία αναφέρουν αύξηση του αριθμού των επιβατών για το 2015.

Συγκεκριμένα 638.000 αναχώρησαν από το Stansted, 380.000 από Λούτον, 130.000 περίπου φεύγουν από το Μπρίστολ, 215.000 από το Μπέρμιγχαμ και 35.000 από Κάρντιφ . Το αεροδρόμιο του Gatwick αναμένει μια αύξηση10%  αγγίζοντας τις 900.000 επιβάτες συγκριτικά με την ίδια περίοδο το 2015. Το Heathrow αναμένεται να είναι επίσης πολύ απασχολημένο με αύξηση στον αριθμό των επιβατών, συγκριτικά με άλλα αεροδρόμια.
Εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες φεύγουν από το Ηνωμένο Βασίλειο από τα αεροδρόμια της Σκωτίας, με 238.000 να ταξιδεύουν μέσω Εδιμβούργου και μόνο, καθώς και μεγάλο αριθμό επιβατών να φεύγουν από άλλα περιφερειακά αεροδρόμια.
Ένας σημαντικός αριθμός των ατόμων επίσης ταξιδεύουν σε όλη τη Μάγχη με πλοίο ή μέσω της σήραγγας της Μάγχης, με 180.000 ταξιδιώτες να επιλέγουν το Eurostar.
Τέλος, πολλοί κάνουν διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιλέγοντας ένα εξοχικό ή ένα παραθαλάσσιο θέρετρο, ενώ τα city breaks στην πόλη του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης καταγράφουν σημαντικές πωλήσεις.