Σχεδόν δύο εκατ. Βρετανοί παραθεριστές εκτιμάται ότι ταξίδεψαν στο εξωτερικό για το Πάσχα, από 29 Μαρτίου έως 1 Απριλίου, με τη Μεγάλη Παρασκευή και την Κυριακή να αναδεικνύονται οι ημέρες με την υψηλότερη κίνηση, σύμφωνα με την Ένωση Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ABTA).

Τα μέλη της ABTA ανέφεραν έντονη ζήτηση για διακοπές στο εξωτερικό με τα Κανάρια Νησιά, την ηπειρωτική Ισπανία, την Πορτογαλία, την Κύπρο και την Τουρκία να πρωταγωνιστούν.

Δημοφιλείς προορισμοί city break κοντινών αποστάσεων αναδείχθηκαν το Άμστερνταμ, η Βαρκελώνη, η Πράγα και το Δουβλίνο, ενώ η Νέα Υόρκη και το Ντουμπάι κυριάρχησαν στις μεγάλες αποστάσεις.

Σύμφωνα με την ΑΒΤΑ τα αεροδρόμια ανέφεραν ισχυρούς αριθμούς με 175.000 χιλ. να αναχωρούν από το Στάνστεντ, 105.000 χιλ. από το Λούτον, 160.000 χιλ. από το Μάντσεστερ, 79.000 χιλ. από το Μπέρμιγχαμ και 89.000 χιλ. από το Εδιμβούργο.

Υψηλή κίνηση καταγράφηκε, στα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια, στα λιμάνια και στη σήραγγα της Μάγχης, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ο κ. Mark Tanzer, διευθύνων σύμβουλος της ABTA, δήλωσε: «Το Πάσχα είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες περιόδους του χρόνου για τον ταξιδιωτικό κλάδο, με πολλούς να θέλουν να επωφεληθούν από το μακρύ Σαββατοκύριακο των αργιών για να κάνουν ένα διάλειμμα στο εξωτερικό, καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές.