Εννέα στις 10 αργίες ακυρώθηκαν ή άλλαξαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο παρά το άνοιγμα ταξιδιωτικών διαδρόμων στη Βρετανία, σύμφωνα με την ABTA.

Μια νέα έρευνα των μελών της ABTA που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου αποκάλυψε ότι το ένα τρίτο των επιχειρήσεων δεν έχουν ξαναρχίσει τις δραστηριότητές τους πλήρως από το lockdown σε ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία.

Ως αποτέλεσμα των ταξιδιωτικών περιορισμών, η ABTA εκτιμά ότι οι απολύσεις διπλασιάστηκαν σχεδόν τους τελευταίους τρεις μήνες με 164.000 άτομα να χάνουν τη δουλειά τους ή να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο απολύσεων.

Ο Σύνδεσμος έχει ανανεώσει τις εκκλήσεις του για προσαρμοσμένη υποστήριξη για τον κλάδο από την κυβέρνηση και για μέτρα που θα διασφαλίσουν «μια γρήγορη επιστροφή στα ταξίδια» και θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών μετά την άρση του τελευταίου lockdown.

Ανέφερε επίσης, ότι τα νέα για ένα πιθανό εμβόλιο Covid-19 θα συμβάλουν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στην κράτηση μελλοντικών ταξιδιών, οι ταξιδιωτικές επιχειρήσεις χρειάζονται βοήθεια τώρα.

Ενώ άλλοι τομείς όπως η φιλοξενία, ο πολιτισμός και οι τέχνες, έχουν λάβει συγκεκριμένη υποστήριξη από την κυβέρνηση, οι ταξιδιωτικές επιχειρήσεις δεν έχουν.

Σημάδια ανάκαμψης το 2021

Ωστόσο, η ABTA είπε ότι υπήρχαν σημάδια ανάκαμψης. Οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2021 είναι στο 45% του επιπέδου που αναμένεται κανονικά αυτήν την περίοδο του έτους, γεγονός που αποτελεί βελτίωση στις βραχυπρόθεσμες κρατήσεις.