Υπό το φως των προγραμματισμένων απεργιών της Συνοριακής Δύναμης του Ηνωμένου Βασιλείου σε ορισμένα αεροδρόμια και το προσωπικό των σιδηροδρόμων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, η ABTA δημοσίευσε συμβουλές για να προσφέρει καθησυχασμό στους πελάτες που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν τις επόμενες εβδομάδες.

Η ABTA θέλει να διασφαλίσει ότι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν έχουν τις πιο πρόσφατες πληροφορίες και συμβουλές.

Απεργίες της Συνοριακής Δύναμης του Ηνωμένου Βασιλείου

Το συνδικάτο που εκπροσωπεί το προσωπικό της Συνοριακής Δύναμης του ΗΒ, PCS, σχεδιάζει επί του παρόντος απεργία στα αεροδρόμια Heathrow, Gatwick, Manchester, Birmingham, Cardiff και Glasgow και στο λιμάνι του Newhaven στις 23-26 Δεκεμβρίου και 28-31 Δεκεμβρίου 2022.

Άλλα αεροδρόμια και λιμάνια δεν πρόκειται να επηρεαστούν. Το προσωπικό της Συνοριακής Δύναμης ελέγχει τα διαβατήριά σας όταν επιστρέφετε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούν να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές πύλες, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορείτε να συνεχίσετε αυτόματα τον έλεγχο διαβατηρίων όπως θα κάνατε συνήθως.

Η βιομηχανία και η κυβέρνηση εργάζονται επίσης σε σχέδια έκτακτης ανάγκης για τον μετριασμό των επιπτώσεων των απεργιών, εκπαιδεύοντας άλλο προσωπικό που μπορεί να πραγματοποιήσει τους απαραίτητους ελέγχους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βλέπουμε αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια να λένε ότι περιμένουν ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να πάνε στα προγραμματισμένα ταξίδια τους.

Απεργίες σιδηροδρόμων

Eίναι σημαντικό να προγραμματίσετε εκ των προτέρων να ελέγξετε εάν οι προγραμματισμένες απεργίες τρένων μπορεί να επηρεάσουν το ταξίδι σας.

Υπάρχουν εθνικές και περιφερειακές απεργίες στους σιδηροδρόμους που έχουν προγραμματιστεί τον Δεκέμβριο. Διαφορετικές υπηρεσίες τρένων επηρεάζονται σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, επομένως είναι σημαντικό να ελέγχετε τις πληροφορίες από την εταιρεία τρένων σας εκ των προτέρων, ώστε να γνωρίζετε εάν το ταξίδι σας θα επηρεαστεί.

Όπως συμβαίνει με κάθε ταξίδι οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, καθώς πλησιάζει η ημερομηνία αναχώρησής σας, σας συνιστούμε να παρακολουθείτε τις πληροφορίες που παρέχονται από την ταξιδιωτική σας εταιρεία, την αεροπορική εταιρεία ή το αεροδρόμιο και να ακολουθείτε οποιαδήποτε συμβουλή. Αξίζει επίσης να θυμάστε ότι ενώ προγραμματίζονται απεργίες, ενδέχεται να ακυρωθούν ή να αναβληθούν, επομένως η καλύτερη συμβουλή είναι να συνεχίσετε να ελέγχετε για τυχόν σχετικές πληροφορίες.