creteΤην Κρήτη και γενικά τη χώρα μας χαρακτήρισε ως αγαπημένο προορισμό των συμπατριωτών της η πρέσβης της Αυστρίας στην Αθήνα, Melitta Schubert, σε συνάντηση της την Δευτέρα με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη. Παράλληλα εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στο νησί, λέγοντας ότι προσφέρει ποιότητα και ασφάλεια, και θα μπορούσε να προσελκύσει τουρίστες και το χειμώνα.

Σε δηλώσεις της τόνισε ότι περίπου 600.000 Αυστριακοί τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, με προοπτική φέτος το νούμερο να αυξηθεί αρκετά.

Η Αυστριακή πρέσβης και ο περιφερειάρχης συζήτησαν τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας Αυστρίας – Κρήτης, ενώ έγινε ενημέρωση για θέματα ανάπτυξης -οικονομίας, αλλά και των δράσεων εξωστρέφειας της Περιφέρειας για την προώθηση του τουρισμού και των αγροτικών προϊόντων. Ακόμη αναφέρθηκε με θετικά σχόλια για την Ελλάδα και εξέφρασε την ευχή της να βγει το συντομότερο από την κρίση, ενώ ο περιφερειάρχης ζήτησε από την πρέσβη η χώρα της να στηρίξει την Ελλάδα όσον αφορά τις χρηματοδοτήσεις μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

kerdos